Lenyűgöző jégsportok, kiemelkedő tehetségek: újabb egyedülálló esemény Győrben

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.02.10. 15:45

A február 22-i Magyar Parasport Napjához kapcsolódóan különleges, két napos eseményt szervezett a Széchenyi István Egyetem. A pénteken kezdődő programok után szombaton látványos curling és jégkorong bemutatóra várták az érdeklődőket a Győri Jégsport Központba. Természetesen a Győr+ Média is kilátogatott a helyszínekre, Ács Tamás fotós kollégánk rengeteg képet készített, mutatjuk!

Ahogy arról már beszámoltunk, a „Fogyatékkal élők fizikai aktivitására épülő szabadidős programok az egészségmegőrzés érdekében” elnevezésű projekt már pénteken kezdetét vette a megnyitó ünnepséggel az Olimpiai Sportparkban. A jelenlévőket dr. Szakál Zsolt, a Széchenyi István Egyetem Egészség és Sporttudományi Kar sporttudományi tanszékvezetője mellett Szabó László, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke is köszöntötte.

A szakember beszédében úgy fogalmazott: ha a főváros mellett a többi hazai települést összehasonlítjuk, akkor parasport tekintetében mindenképpen a legjobb öt város között van Győr. „Három metszetben lehet ezt vizsgálni, részben a résztvevő sportolók számát tekintve, azon belül is, hogy ki jut be a legrangosabb versenyekre – ebből a szempontból Győr teljesítménye kiemelkedő. A másik a sportra fordított pénzügyi források növekedése, itt is egyre jobban állunk, végül pedig muszáj kiemelni a figyelmet, amit mind az önkormányzat, mind az egyetem és a gazdaság szereplői a területre fordítanak, igazán példaértékű a városban” – árulta el a Győr+ Médiának az elnök.

A megnyitó mellett egy másik helyszínen a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér központi épületében folytatódtak a programok ugyancsak pénteken. A dr. Gönczöl László tiszteletére készített Olimpia Történeti Emléktárlatot Szeles Szabolcs alpolgármester nyitotta meg.

Galéria: Ács Tamás

Szombaton aztán a Győri Jégsport Központba invitálták az érdeklődőket, a komplexumban izgalmas curling és jégkorong bemutatókkal kápráztatták el a kilátogatókat a tehetségek.

Galéria: Ács Tamás

Tv-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos, Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #curling | #jégsport | #parasport |