Remek hangulat a speciális kézisek bajnokságán

Szerző és fotó: Ficsór Dávid
2024.04.27. 15:31

A Magyar Speciális Olimpiai Szövetség és a Magyar Kézilabda Szövetség közös bajnokságának 5. fordulóját rendezték szombaton az ikrényi sportcsarnokban. Tizennégy csapat, több mint százhatvan fiatal versenyzett egymással, a hangulat pedig fantasztikus volt.

A bajnokság során négy divízióban szerepelnek a csapatok, csupán kicsit rövidebbek a meccsek, mint az ép sportolók esetében. Minden tornán bajnokot avatnak és a helyezetteket külön díjazzák, csak úgy, mint a legjobb játékost, góllövőt és a legjobb kapust.

A sportolóknak az, hogy ide eljöhetnek és játszhatnak nagyon sokat jelent. Nagyon büszkén mennek haza, ha sikerül valami jó eredményt elérniük, sőt számunkra is nagy feltöltődést jelent egy ilyen torna megrendezése” – mondta Auer Károly, a vármegyei kézilabda szövetség elnöke.

Győri csapatnak is szurkolhattak a leláton ülők, a Szünstein Mónika által vezetett Staféta Diáksport Egyesület remekül szerepel a bajnokságban.

Csomor Tibor a vármegyei parasport bizottság elnöke nagyon örül, hogy meg tudják rendezni ezt a bajnokságot és el tudják vinni minél több helyszínre. A záróforduló Balatonbogláron lesz május 26-án.  

Kapcsolódó témák: #kézilabda | #parasport |