Először hazai pályán a Győri Szekerek

Ficsór Dávid Fotó: Vig Norbert
2024.02.10. 19:38

Az MKSZ Parasport Albizottság által szervezett kerekesszékes kézilabda bajnokság 3. fordulóját Győrben rendezték szombaton. A Győri Szekerek csapata első alkalommal játszhatott hazai pályán.

Az Olimpiai Sportparkban rendezett hármas tornán a házigazda győriek mellett, a szegedi, illetve a diósgyőri kerekesszékes együttesek vettek részt. Az első mérkőzés előtt Győr polgármester köszöntötte a csapatokat. Dr. Dézsi Csaba András a kezdetektől támogatja a Győri Szekereket, akiknek a többi között edzéslehetőséget is biztosítanak az OSP-ben.

„Amikor polgármester lettem, elgondolkodtam azon, merre fejlődhet tovább a város. Arra gondoltam, hogy a sport területén igazán nehéz dolgom lesz, hiszen egy olimpiai bajnok polgármestertől vettem át a várost, de azt kell, hogy mondjam, sikerült továbblépnünk. A cél az volt, hogy minden eddiginél több embernek adjuk meg a lehetőséget, hogy minőségi körülmények között sportolhasson, mindezt korosztálytól, nemtől függetlenül, kiemelt figyelmet szentelve a sérültséggel élőkre. Azt, hogy ez a terület mennyire fontos számomra mi sem bizonyítja jobban, hogy a német tolmácsom a városházán kerekesszékes, Patkás Tomit, a világ egyik legjobb nyíltvízi paraúszóját Győr város parasport nagykövetének neveztem ki, és esélyegyenlőségi polgármesteri biztosként Fóris Norbertet bíztam meg, aki születésétől fogva teljesen vak”- mondta a városvezető, aki hangsúlyozta, programszinten foglalkoznak azzal, hogy bevonják azokat is az aktív sport területére, akik eddig nem is gondolták, hogy részt vehetnek benne.

Auer Károly, a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Kézilabda Szövetség elnöke a Győr+ Médiának elmondta, hosszú utat jártak be, míg végre hazai pályán is megmutathatta magát a győri kerekesszékes csapat. „Még az elején járunk, és szeretnénk tovább fejlődni a sportággal, nem csak Győrben, az egész országban. Jelenleg három csapattal zajlik a bajnokság, s eddig csak Tatán rendeztünk bajnoki fordulókat. Azzal, hogy most itt vagyunk Győrben, remélhetőleg tovább népszerűsítjük ezt a sportágat, és megmutatjuk a sérültséggel élőknek, hogy igenis érdemes sportolni, egy sportos közösséghez tartozni, legyen szó bármilyen speciális sportágról.” A sportvezető azt is elmondta, nincs teher, vagy eredménykényszer a játékosokon, de nagyon szeretnének bizonyítani, megmutatni magukat hazai pályán is.

A megilletődöttség jelei a jó erőkből álló Szeged elleni meccs első félidejében ugyan még látszottak, a második félidőre sikerült ezt legyőzni és így egy 12:6-os vereséggel feledtetni a legutóbbi fordulóban elszenvedett 18:1-es vereséget.

Szabó Lőrinc, a Győri Szekerek ikonikus alakja több gólt is szerzett a mérkőzésen. „Nagyon jó érzés Győrben pályára lépni és megmutatni magunkat, ugyanakkor kicsit furcsa is, és megilletődöttséget éreztem a csapaton az elején, de ezt sikerült leküzdeni. Szuper, hogy ilyen komplexumban játszhatunk, edzhetünk, hiszen minden első osztályú itt, legyen szó akár az akadálymentesség fontos kérdéséről” – mondta a csapat vezére.

A bajnokság harmadik fordulójának zárásaként a Diósgyőr ellen lépett pályára a csapat, a Győri Szekerek második mérkőzésükön is vereséget szenvedtek.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Győr+TV | #győri szekerek | #híradó | #kézilabda | #parasport |