Címke: Pannonhalmi Borvidék
Hirdetés
Szigeti Sándor 2023.10.11.

Tengernyi eső után is jó évjárat jöhet a Pannonhalmi Borvidéken

Az év közbeni hűvösebb és csapadékos időjárás miatt később indult az idei szüret a Pannonhalmi Borvidéken, ahol a kékszőlők betakarítása még most is tart. A száraz és rekordmeleg szeptember óriási segítséget jelentett a borászoknak.

Ficsór Dávid 2022.08.18.

Korán kezdődött az idei szüret

A szokásosnál korábban, de most is az Irsai Olivér fajta szedésével elkezdődött a szüret a Pannonhalmi Borvidéken.

Ficsór Dávid 2022.08.02.

A borászokat is érinti a szárazság

Elég hektikus év az idei a Pannonhalmi Borvidéken szőlő szempontjából. Ezt mondta a Győr+ Médiának az egyik Győr környéki borászat vezető borásza. Cseri Norbert kifejtette, tavasszal a hideg miatt nagyon nehezen indult be a szőlő, a mostani szárazság pedig a szőlősgazdákat is érinti, vélhetően a szemek létartalma kisebb lesz az átlagosnál. A szakemberek szerint ismét biztosra vehető a megszokottnál korábbi Irsai Olivér szüret.

P. Csapucha Adrienn 2021.11.18.

Kiváló nedűk a Pannonhalmi borvidéken

A Pannonhalmi Borvidék két kiváló pincészetébe látogattunk, hogy kiderítsük, vajon üde és illatos, testes és karakteres borokra számíthatunk-e az idei esztendőben. Annyi biztos, hogy most sem kell majd csalódnunk.

Győr+ 2021.10.31.

Legyen pannonhalmi a legjobb borászat

Még lehet szavazni a Vince Díj „A legjobb borászat, pincészet” kategória 3 végső jelöltje közül a kedvencre! A vokssal segítséget kaphat egyik hazai borászat abban, hogy megkapja a Magyarország legjobbjának járó díjat. Jó hír, hogy a Pannonhalmi Főapátság Pincészete is a legjobb három között van!

Kárpát Zsolt 2020.09.26.

Hét bor, amire büszkék lehetünk

Idén, az eddig megszokottaktól eltérően nem egy, hanem hat bor kapta meg a Győr város bora címet, valamennyi a Pannonhalmi Borvidék pincészeteiből került ki.

Hirdetés