Címke: nyugdíjas
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2023.09.04.

Kényelmes tér, számos lehetőség a Generációk Háza

Háznyitogatóval várja a győrieket a kívül-belül megújult Generációk Háza szeptember 16-án. Tágas terek, akadálymentes mosdók, lift, légkondicionálás teszik kényelmessé az itt tartózkodást, a szabadidő valóban kellemes eltöltését a számos szakkör vagy klub valamelyikében.

Pulai Sarolta 2023.08.31.

Polgármesteri látogatás a nyugdíjas klubban

A nyugdíjas klubok nagyon fontosak Győr és az önkormányzat számára, az idősekkel kiemelten törődnek a városban, ezt mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester szerda este, a Marcal étteremben, a Belvárosi nyugdíjas klub köszöntésén.

J. Kovács Andrea 2023.03.19.

Mozgás és alkotás az örömteli élet titka

A Sáráson élő Ábrahámné Csizmadia Éva sokoldalú alkotó. Azt mondja, a nagy szerelem, a foltvarrás már több mint húsz éve tart. Ehhez jött később a textilszobrászat, majd a festés, illetve különböző használati és ajándéktárgyak készítése. A művészetét bemutató album fotóiról ágytakarók, faliképek, váll- és kozmetikai táskák, mellények, díszdobozok, karácsonyi és húsvéti szimbólumok és játékmackók bűvölik el az érdeklődőt.

MTI 2023.02.09.

A győri idősekhez is megérkezik a dupla nyugdíj

Vannak akik már kézhez kapták a februári, valamint az emelt összegű 13. havi nyugdíjat, és számos más nyugdíjszerű ellátást. Akik bankszámlára kapják a járandóságukat, azokhoz február 10-én, pénteken érkezik az utalás. Mindez több mint 2,4 millió állampolgárt érint, a februári járandóságok teljes összege pedig meghaladja a 935 milliárd forintot - mondta Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára.

J. Kovács Andrea 2023.01.23.

Farsangi mulatság fánkkal és sok zenével

Nehéz időszak volt az elmúlt két év az idős embereknek, a kényszerű bezártság különösen megviselte őket. Vajon mire számíthatunk idén, milyen programokat szerveznek az otthonok lakóinak és a nyugdíjasklubokba járóknak? – erről kérdeztük Kányai Róbertet, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény igazgatóját.

Zombai-Kovács Ákos 2023.01.20.

Jó hír a győri nyugdíjasoknak is: érkezik az emelt és a 13. havi nyugdíj

Februárban nem csak emelt összegű nyugdíjat, de a teljes 13. havi juttatást is kézhez kapják a győri nyugdíjasok. Győrben több mint 27 ezer embert érint a februárban érkező plusz pénz. Erről a legnagyobb helyi nyugdíjas szervezet, az Arrabona Nyugdíjas Egyesület elnöke beszélt a Győr+ Médiának.

Németh Boglárka 2022.12.13.

Óvodások vittek adventi hangulatot az idősekhez

Meglepetéssel készült az egyik győri magánóvoda az EESZI Kálóczy téri Idősotthonának lakói számára. Az óvodások kis manónak öltöztek és karácsonyi hangulatú ünnepi műsorral készültek az idős lakóknak. Volt ének, tánc és zene, meg még egy kis hó is.

Győr+ 2022.08.15.

Alkotó nyugdíjasokat várnak

A győri önkormányzat Idősügyi tanácsa, a megyei Pannon Nyugdíjas Egyesület és az Arrabona Városi Nyugdíjas Egyesület nyugdíjasok alkotásait várja, amelyekből kiállítást rendeznek.

Havassy Anna Katalin 2022.07.09.

Szeretetet adnak a társállatok

Egyre többünknek van otthon kisállata. Fontosak számunkra, gondoskodunk róluk. A társállatok sokat tehetnek hozzá az életünkhöz.

J. Kovács Andrea 2022.06.07.

Nevess, játssz, mozogj!

Ugye te is derűs, egészséges és nyugodt időskorra vágysz? Az viszont már kevésbé tudatosul benned, hogy te is sokat tehetsz ezért.

Hirdetés