Az időseket ünnepelték Likócson is

Németh Boglárka Fotó: MekliZ Fotó
2023.10.07. 16:28

Október 1-jén ünnepeljük a szépkorúakat, hiszen ez az Idősek Világnapja. A Likócsi Közösségi Házban is mindig programokkal kedveskednek a helyi idősekből álló közösségnek. Szombaton zenés műsorral készültek számukra. Az eseményen köszöntőt mondott a város alpolgármestere, dr. Pergel Elza.

“Városunk kiemelt figyelmet fordít minden olyan programra, amelyen az idősekkel találkozhatunk. Tudjuk és hisszük, hogy a nyugdíjba vonulás után is lehet és kell tartalmasan, aktívan, kellemes élményeket megélve tölteni az időnket. Mindenki tudja, hogy a munkával és gondoskodással töltött aktív élet után megérdemelt, hogy kicsit szemlélődőbben, a világ csodáira odafigyelve élhessék az életüket a nyugdíjasok.

A városvezetés ezért tartja a legfontosabb feladatai közül az egyiknek, hogy segítséget nyújtson abban, hogy Önök méltó módon tölthessék azokat az éveket, amik a pihenésről, a rekreációról kellene, hogy szóljanak”– hangsúlyozta az alpolgármester aki hozzátette a nyugdíjasok igazán megérdemlik a nyugalmat, hiszen nem csak a jelen és a jövő nemzedékét nevelték fel, de sokat is dolgoztak az országért.

“Győr városa nagyon sokat köszönhet Önöknek. A munkájuk, a közösségért tett erőfeszítéseik mind itt vannak az épületek falaiban, a kultúránkban, városunk pozitív megítélésében”– emelte ki a városvezető, aki arról is beszélt, hogy szívesen látogat el olyan eseményekre, melyeken találkozhat a nyugdíjasokkal, idősekkel. 

Az egybegyűlteket Loschitz Ferenc, a közösségi ház igazgatója és Hajtó Péter, a körzet önkormányzati képviselője is köszöntötte. Az ünneplés a kórusok és dalkörök produkcióival folytatódott, majd régi dalok és operett slágerek is felcsendültek. 

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka