Kényelmes tér, számos lehetőség a Generációk Háza

J. Kovács Andrea Fotó: Marcali Gábor
2023.09.04. 07:20

Háznyitogatóval várja a győrieket a kívül-belül megújult Generációk Háza szeptember 16-án. Tágas terek, akadálymentes mosdók, lift, légkondicionálás teszik kényelmessé az itt tartózkodást, a szabadidő valóban kellemes eltöltését a számos szakkör vagy klub valamelyikében.

Kokas Éva intézményvezető lapunk kérdésére válaszolva elmondta: „A felújítás előtt nagyon sok csoport működött a házban, közülük a legaktívabbak a nyugdíjasok voltak. Az újranyitás után igyekszünk ismét megteremteni ezeket a lehetőségeket számukra. Az energiaválság ugyan egy kicsit megdrágította a terembérleteket, de azt gondolom, hogy még az emelt árak is kifizethetők.”

Az igazgatónőtől azt is megtudtuk, hogy a legnépszerűbb foglalkozásuk a szenior tánc volt, most még több lehetőség lesz rá, mert az egyik munkatársuk oktató képesítést szerzett. Ismét lesz agykontrollklub, ahol egyaránt megtalálhatók a fiatal és az idősebb résztvevők. Szívesen látogatják a nyugdíjasok az Etka-jóga klubot. A ház egyik erőssége a kézművesség, ami bátran ajánlható minden korosztálynak, de különösen az idősebbeknek. A Ligetszépe és a Galagonya foltvarró csoportokban el lehet sajátítani a varrás csínját-bínját, valamint a különféle technikákat. Örömmel fogadják a csatlakozni vágyókat. A kosárfonás szintén a népszerű tevékenységek közé tartozik. A kerámia iránt érdeklődőknek külön gyermek- és felnőttcsoportot indítanak, lehet bátran korongozni, a kemencében pedig ki is égethetők az alkotások. A gyöngyfűző szakkör vegyes életkorúakból áll, a teljes kikapcsolódás mindenkinek garantált.

„Egyik új tervünket is valóra váltjuk; Tea aprósüteménnyel címmel nyugdíjasklubot indítunk, melyre várjuk azokat, akik kellemes társaságban jókat szeretnének beszélgetni. Szervezés alatt áll és reményeink szerint hamarosan elindul ikonfestő, selyemfestő és szövő csoportunk is. Utóbbihoz sikerült megnyernünk Kustán Melinda textilművészt” – mondta Kokas Éva.

Érdemes tehát betérni a gyönyörűen megújult Generációk Házába, ahol az információs pultnál minden programról felvilágosítást kaphatunk.