Címke: kert
Hirdetés
Győr+ 2023.10.16.

Őszi darálás, mulcsolás

A mulcsolás régi, több száz éve alkalmazott technika, talajtakarást jelent, általában valamilyen kerti vagy mezőgazdasági hulladék anyaggal, ilyen lehet a fűnyíráskor levágott fűnyesedék, fakéreg, felaprított faágak, levelek vagy széna.

Nagykutasi Viktor 2023.06.05.

Végre itt a nyár!

A nyár eleji kiskerti munkák közül olyanokat gyűjtöttem össze kertbarátaimnak, amikre lehet, hogy nem mindenki gondol, pedig nagyon fontosak, sok bosszúságtól kímélnek meg bennünket.

Győr+ 2023.05.17.

Legyen virágos a te kerted is!

A Több mint kertész szervezésében a május 20-21-i rendezvényen főként virágzó évelőkkel találkozhatnak az Öttevényre ellátogató kedves növénybarátok, továbbá a kínálatban szerepelnek árnyékkedvelő és árnyéktűrő fajták is szép számban, de újdonságnak számító évelőkkel is készülnek.

Havassy Anna Katalin 2022.10.21.

Társadalmi munkában szépült meg az előkert

A Győr+ Média székházánál lévő előkert közterület, s erősen ráfért már a takarítás, felfrissítés. Így kollégáinkkal úgy döntöttünk, kezünkbe vesszük a sorsát. Vagyis leginkább ásót, kapát, gereblyét ragadtunk, szakértő segítséget is kaptunk és széppé varázsoltuk az utcafrontot.

Nagykutasi Viktor 2022.08.28.

Terményáldás a konyhakertünkben

A termőre fordult veteményesben a folyamatos szedés mellett figyeljünk oda, hogy a betakarítás és a szállítás közben ne sérüljenek zöldségféléink. A beteg, sérült termést mindig elkülönítve tároljuk.

J. Kovács Andrea 2022.08.15.

Takarjuk a talajt!

A mulcsozás előnyeiről és alkalmazásáról kérdeztük Nagykutasi Viktor kertész-szakírót, a Környezetvédelmi Bizottság tagját.

Győr+ 2022.06.15.

Tombol a kerti szezon! A legkeresettebb kerti bútor trendek 2022-ben

Ahogy kitavaszodott és a napsütéses órák száma nő, egyre több időt töltünk a kertben, legyen szó pihenésről, közös ebédekről, vacsorákról, játékról, napozásról, vagy akár kerti partyról. Az igazi kertkedvelők már régóta tudják, hogy a terasznak és az erkélynek nem csak szépnek kell lennie, hanem kényelmesnek és otthonosnak is, akár egy nappali, ezért nem meglepő, hogy néhány elegáns kültéri bútor első ránézésre nem is kerti bútornak tűnik. A legtöbb modern lounge garnitúra pedig tetszés szerint bővíthető és kombinálható is.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2021.12.19.

Az igazi kertbarát télen tervez

Lassan itt az év vége, a számadások ideje, gondoljuk végig, mi mindent tettünk: kertészkedtünk, hogy szép legyen a kertünk, egészséges zöldség és gyümölcs kerüljön a család asztalára. Esetleg mit rontottunk el, vagy a szeszélyes időjárás milyen kárt okozott. Gondolok itt a fagyokra, viharos szelekre, erős napsugárzásra vagy a szárazabb periódusokra. Érdemes ezt jól végiggondolni, hiszen ezeket jövőre megelőzhetjük vagy különböző praktikákkal befolyásolhatjuk.

Nagykutasi Viktor kertész-szakíró 2021.11.01.

Az igazi kertbarát novemberben sem tétlenkedik

Lassan már minden termés bekerül a kertekből a gyümölcstárolókba. A fák alól szedjük fel a hullott gyümölcsöt és vigyük a komposztba. Ami meg még szép, abból lesz a rétes. Hamis az a babona, miszerint a diót verni kell, és így bőséges termést hoz. Ne tegyük, mert ezzel a fának sérüléseket okozunk.

Hirdetés