Címke: házasság
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.02.06.

Életke és Ében nevű babák is születtek Győrben

Tavaly 3.027 baba született Győrben, a nevük kiválasztásában gyakran igen kreatívak voltak a szülők. Az elmúlt év győri anyakönyvi statisztikáiról Kissné Pápai Andreával, a hivatal vezetőjével beszélgettünk.

Győr+ 2023.02.05.

Szeretetbe kapaszkodva

Változatos programok várják az idei Házasság hetén a városban és a környéken élőket is. A február 12–19. zajló országos eseménysorozat idei mottója: Szeretetbe kapaszkodva.

Földvári Gabriella 2023.01.29.

Mire jó az esküvőszervező?

Esküvőszervezőt fogadni ma már nem luxus, inkább óriási segítség lehet a párnak. Miért is alkalmazzunk „egy idegent” hogy megszervezze életünk legszebb napját – kérdeztük Nimsz Zsuzsannát, kollégánkat, aki a média világa mellett esküvőszervezéssel is foglalkozik, hogy maradandó élményekkel gazdagíthassa a párokat.

J. Kovács Andrea 2023.01.23.

Szeretetbe kapaszkodva – az idén is lesz Házasság hete

A Házasság hete idén február 12-19-ig tart, mottója pedig: Szeretetbe kapaszkodva. Immár tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Házasság hetét a keresztény egyházak és civil szervezetek széles körű összefogásával.

Csapucha Adrienn 2022.09.17.

Hetven év boldogságban

Hetven évet, azaz huszonötezer-ötszáz napnál is többet töltött házasságban a 98 éves Prohászka Marcell és nyolc évvel fiatalabb felesége, Huba Éva. A házaspár szeptember elején más jubilánsokkal együtt, a győri püspökvár kertjében koncelebrált ünnepi szentmisén adott hálát közös életükért. A nagy eseményt követően Éva nénivel és Marci bácsival otthonukban beszélgettünk.

J. Kovács Andrea 2022.09.03.

Jubiláns házaspárokat köszöntött a püspök

A katolikus esküvői szertartás szerint az egybekelő fiatalok Isten színe előtt, a pap jelenlétében tesznek fogadalmat arra, hogy választottjuk mellett egész életükben kitartanak.

JKA 2022.01.26.

Házasság hete idén is

Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg Magyarországon a Házasság hetét. Az országos rendezvénysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a házasság, a család értékeire és fontosságára, valamint hogy segítséget nyújtson a házasságra készülőknek vagy a párkapcsolati problémákkal szembesülőknek.

J. Kovács Andrea 2021.08.27.

Jubiláns házaspárok ünnepe

Szeptember 4-én, szombaton Veres András megyéspüspök hálaadó szentmisét mutat be jubiláló házaspárok részvételével Győrben, a Káptalandombon.

Földvári Gabriella 2021.02.21.

Több házasság, több gyerek, több válás

Nőtt a házasulási és a gyermekvállalási kedv, de emelkedett a válások száma is – ez derül ki a győri Anyakönyvi Hivatal tavalyi adataiból. A részletekről Kun Mária, a hivatal vezetője számolt be lapunknak.

Hirdetés