Idén is lesz házasság hete

J. Kovács Andrea Illusztráció: Pixabay
2024.01.18. 17:02

Állandó megújulásban – ez a jelmondata az idei házasság hetének, melyet tizenhetedik alkalommal rendeznek meg Magyarországon. Az eseménysorozat február 11-18. között zajlik központi és helyi programokkal.

A rendezvénnyel a szervezők a házasság és a család fontosságára hívják fel a figyelmet. A központi programok fővédnöke Novák Katalin köztársasági elnök és férje.

A keresztény egyházak és civil szervezetek összefogásával évről-évre több település és közösség vesz részt az akcióban. Előadások, beszélgetések, filmvetítések éppúgy részei ezeknek a napoknak, mint a szentmisék, istentiszteletek vagy a tánc- és vacsoraestek, játékos együttlétek.

A házasság hete Angliából indult, ma már 21 országban ünneplik, melyhez mindenhol ismert, közéleti személyiségek is csatlakoznak.

A rendezvény honlapjára (www.hazassaghete.hu) folyamatosan töltik fel a programokat, ezért érdemes többször visszalátogatni. 

Ami pedig a győri eseményeket illeti; idén is lesz szerelmes kalandtúra, gyertyafényes vacsora és a győrújbaráti házaspárok útja is várja a barangolni vágyókat. További információ a Házasság hete–Győr Facebook oldalon található.

Az eseménysorozatra a későbbiekben portálunkon is visszatérünk.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Kapcsolódó témák: #család | #házasság | #Házasság hete | #híradó | #programok |