Házasság heti programok

Győr+ Illusztráció: depositphotos.com
2024.02.11. 13:06

Vasárnap kezdődik és egy héten keresztül zajlik a házasság hete. A győri programokból szemezgettünk.

Már a hónap első napján elkezdődött és egészen 16-ig tart a szerelmes kalandtúra, mely játékos feladatokat és randilehetőségeket kínál a városban és otthon. Érdekes kihívás a győrújbaráti 5 km-es túra, a 15 állomásos házaspárok útja, mely bármikor teljesíthető. Akik pedig romantikus együttlétre vágynak, jelentkezhetnek a gyertyafényes vacsorák valamelyikére.

A házasság hetének megnyitóját Győrben a SZE Apáczai Karán hétfőn 18 órakor dr. Martos Levente Balázs püspök tartja. Kedden három előadás közül is választhatnak. Dr. Szilágyi Béla és Lilla a baptista imaházban, dr. Horváth Sándor Domonkos a SZE Apáczai Karán, Ömböli Krisztián Gyula a Kossuth utcai református gyülekezeti teremben várja az érdeklődőket. Szerdán 14–17 órakor a székesegyházban lesz a házaspárok megáldása. Csütörtökön 18.30-tól a kapcsolat erejének megőrzéséről beszél a családterapeuta szakember a SZE Liszt Ferenc u. 17. alatti nagyelőadójában.

Pénteken 17.30-kor a házasságra készülőknek tartanak foglalkozást a baptista imaházban. Ugyanezen a napon az Apor-iskolában a hála és az elégedettség kerül terítékre előadás és beszélgetés formájában. 10–13 óra között 8–12 éves gyerekeknek lesz önismereti program a baptista imaházban. 17 órától pedig zenés áhítatra és a szerelmes kalandtúra eredményhirdetésére várják a párokat a bencés templomba.

Ménfőcsanakon külön programsorozattal készültek a hétre. Az evangélikus gyülekezeti házban vasárnap 15 órától 2×2 párkapcsolat-erősítő műhely indul. A Bezerédj-kastélyban hétfőn 15.30-kor kiállításmegnyitó lesz, kedden pedig gyertyafényes vacsora. Pénteken, 16-án 17 órától játszani hívják a párokat a Bezerédj-kastélyba. Szombaton 10 órakor a kastély előtti rekortánpályán páros futást rendeznek. Az evangélikus gyülekezeti házban 15 órától játékkal és beszélgetéssel tölthetik az időt a párok. A ménfőcsanaki házaspárok megáldása a csanaki katolikus templomban 8.30-kor és 17-kor, az evangélikus templomban 9-kor, a ménfői katolikus templomban 8.30-kor lesz.

További információ: hazassaghete.hu oldalon, illetve a Házasság Hete – Győr Facebook-oldalon.

A házasság hetében szerelmi vallomásokat közvetít a Győr+ Rádió. A szerelmes kalandtúra című játékhoz kapcsolódva „virtuális állomásként” a kalandtúra résztvevőitől várnak hangüzeneteket, melyeket a Győr+ Rádió Facebook-oldalára lehet küldeni február 16-ig. Az üzenetben elmondhatják, mit szeretnek a párjukban, miért fontos számukra ez a kapcsolat, de akár egy kedves idézettel vagy verssel is köszönthetik a szerelmüket. Az üzenetek minden hétköznap 17 és 18 között lesznek hallhatók. A résztvevők között február 17-én, szombaton értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Illusztráció: depositphotos.com

Kapcsolódó témák: #házasság | #Házasság hete | #programok | #szerelem |