Címke: cica
Hirdetés
J. Kovács Andrea 2024.01.12.

Sok cicát mentett a Puha Praclik Egyesület

Mentés, gyógyítás, gondoskodás, dédelgetés, erről szólt a Puha Praclik Egyesület tavalyi évének minden egyes napja. A részletekről Rikovics Anitával, a kóbor, segítségre szoruló macskákat mentő szervezet alelnökével beszélgettünk.

J. K. A. 2023.08.08.

Hordozóban hagyták sorsukra a cicákat

Gyakran tapasztaljuk, hogy az emberi segítőkészség és az áldozatvállalás határtalan, csakúgy, mint a gonoszság és gondatlanság is. Most fél tucat apró élet bizonyítja újra a felelőtlenséget, de a jóságot is. A történetről Rikovics Anita, a Puha Praclik Egyesület alelnöke számolt be a Győr+ Médiának.

Győr+ 2023.08.08.

Augusztus 8: a Macskák Nemzetközi Napja!

A Macskák Nemzetközi Napját augusztus 8-ra tette az alapító, a Nemzetközi Állatjóléti Alap (IFAW). 2002-ben jött létre. A cél az volt, hogy felhívják a figyelmet a kóbor macskák nagy száma miatti problémákra.

Fotó és szöveg: Pécskai István 2023.05.12.

Cicák látogattak a Győr+ Média szerkesztőségébe

Különleges vendégek jártak szerkesztőségünkben. A Győri Puha Praclik Egyesület két macskája, Anakin és Roger abból az apropóból érkezett székházunkba, hogy május 17-én tartják az első győri jótékonysági állatvédő napot.

Szerző és Fotó: Kóka Enikő 2023.04.20.

Győr+ Mancsok: Cili cica terád vár

Cili, a cirmos cica 2022-ben látta meg a napvilágot a Győri Puha Praclik Egyesület egyes számú praclilakában. Ez a gyönyörű cicahölgy már lassan egy éves lesz és az első perctől kezdve várja álmai gazdiját.

Győr+ 2023.04.14.

Ivartalanítási akciót hirdettek

A Győri Puha Praclik Egyesület a Somogyi Kisállat Rendelő orvosaival közösen ivartalanítási akciót hirdetett, amely az év végéig érvényes lesz.

Kóka Enikő 2023.02.24.

Öt napja fán raboskodó cicát mentettek meg a Győri Speciális Mentők

Többen is észrevették és posztolták különböző állatbarát Facebook-csoportokba a múlthét csütörtök óta fán rekedt cicát. A Győri Puha Praclik Egyesület az oldalukon kért segítséget, így jutott el a hír a Győri Speciális Mentők Közhasznú Egyesület elnökéhez. Mátis Csaba kollégájával, néhány kötéllel, alpinista felszereléssel és egy hosszú létrával sietett a cica segítségére.

J. Kovács Andrea 2023.02.15.

Vöröske révbe ért

A képen látható vörös cica néhány hónappal ezelőtt tűnt fel Révfaluban. Legtöbbször a Dózsa György rakparton és az Ady Endre utcában lehetett vele találkozni. A lakók közül többen megkínálták étellel, itallal, amit el is fogyasztott, de megfogni nem engedte magát. Az egyik fodrászüzlet tulajdonosa, aki maga is két macska gazdája, megszánta a kóbor állatot. Nemcsak rendszeresen etette, hanem gazdát is keresett az időközben egyre szelídebbé váló cicusnak. Végül egyik vendége segítségével sikerrel járt.

Szerző és fotó: Kóka Enikő 2022.12.19.

Ismét cicákkal telt meg a Bortrezor

A Győri Puha Praclik Egyesület csapata és önkéntesei idén már másodjára tették lehetővé, hogy a cicák szerelmesei és azok rendszeres támogatói találkozhassanak velük és a gondozásuk alatt lévő kis bundás barátokkal.

Zombai-Kovács Ákos 2022.12.07.

Puha Praclik: Mentsünk együtt cicaéleteket!

Második alkalommal szervez örökbefogadó és családi napot a Győri Puha Praclik Egyesület, erről az állatbarát szervezet képviselője számolt be a Győr+ Médiának. A szervezők december 18-án, vasárnap olyanokat várnak, akik szeretnének egy cicát családtagnak befogadni.

Hirdetés