Hordozóban hagyták sorsukra a cicákat

J. K. A. Fotó: Győri Puha Praclik Egyesület
2023.08.08. 18:36

Gyakran tapasztaljuk, hogy az emberi segítőkészség és az áldozatvállalás határtalan, csakúgy, mint a gonoszság és gondatlanság is. Most fél tucat apró élet bizonyítja újra a felelőtlenséget, de a jóságot is. A történetről Rikovics Anita, a Puha Praclik Egyesület alelnöke számolt be a Győr+ Médiának.

„Ma reggel kaptuk az értesítést a gyepmesteri telep munkatársától, hogy az Eötvös parkban egy hordozóban valaki a sorsára hagyott hat kiscicát. Két és fél hetesek lehetnek. Bevitték őket a gyepire, de ott nem maradhattak, mert az ellátásuk nem biztosított, és a kutyák között nem lennének jó helyen. Egyesületünk pedig már így is a teljesítőképesség határára jutott, hiszen eddig 148 macskáról gondoskodtunk. Mi önkéntesek vagyunk, családanyák, akik a munkájuk és az otthoni tennivalóik mellett tesszük, ami tőlünk telik. Az eszünk helyett azonban most is a szívünkre hallgattunk és elhoztuk őket” – mondta az alelnök.

Ám a bűbájos csöppségek további sorsa kérdéses. Anita ezen a héten szabadságon van, így a lakásában meg tudja oldani a három óránkénti etetésüket. Ugyanakkor készleteik fogyóban vannak, azt kérik, hogy aki tud segítsen. Szükségük lenne cica tápszerre, jó minőségű eledelre, alomra, valamint bármilyen támogatást örömmel fogadnak.

Az eset kapcsán felmerül néhány kérdés. Vajon milyen ember lehet az, aki ilyen módon szabadul meg a nem kívánt szaporulattól? Esetleg még büszke is magára, hogy nem pusztította el őket? Miért nem hagyta, hogy az anyjuk nevelje fel a kicsiket, s miért nem ő keresett nekik megfelelő gazdát? Miért nem gondoskodott időben az anyaállat ivartalanításáról? És ezek után felkeresi majd az állatorvost?

Elérhetőség és további információ IDE KATTINTVA, a Győri Puha Praclik Egyesület Facebook oldalán érhető el!

A cicákról az egyesület képviselői szerdán a Győr+ Reggeliben meséltek:

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #cica | #Győri Puha Praclik Egyesület | #híradó |