Cicák látogattak a Győr+ Média szerkesztőségébe

Fotó és szöveg: Pécskai István
2023.05.12. 14:31

Különleges vendégek jártak szerkesztőségünkben. A Győri Puha Praclik Egyesület két macskája, Anakin és Roger abból az apropóból érkezett székházunkba, hogy május 17-én tartják az első győri jótékonysági állatvédő napot.

A Dunakapu téren sorra kerülő eseményen 15 győri és környékbeli, állatvédelemmel foglalkozó szervezet vesz részt. A rendezvény első számú üzenete, hogy felhívja a figyelmet a felelős állattartásra. Ha egy életet sikerül megmenteni, már megérte lebonyolítani.

A cicákat 1999 óta mentő Győri Puha Praclik Egyesület gőzerővel készül a nagy napra. Rogert és Anakint is az egyesület dolgozói nevelik. Mindegyikük rendkívül barátságos és játékos, erről ittjártukkor megbizonyosodhattunk. A szervezet, amelynek jelenleg összesen 127 gazdára váró macskája van, kizárólag adományokból tartja fenn magát.

Roger remekül érezte magát szerkesztőségünkben

,,Nagyon jó ötletnek tartjuk az állatvédelmi napot, főleg azért, mert megpróbálják összefogni a győri egyesületeket. Sajnos ez az összefogás országosan is nagyon hiányzik. Az, hogy a város is az egyesületek mögé áll, példaértékű” – mondta Rikovics Anita, az egyesület alelnöke.

Hozzátette, sokat gondolkodtak, vigyenek-e magukkal örökbefogadható cicákat az állatvédelmi napra. Végül ezt az ötletet elvetették, mert motorok is lesznek a rendezvényen, amelyeknek a hangját a macskák nem szeretik.

,,Egy-két cica azért eljön velünk, így meg tudjuk mutatni az embereknek, milyen egy sérült állat, amellyel boldogan lehet együtt élni. Tartunk egy előadást arról, hogy kinti vagy benti tartásra javasoljuk-e a macskákat. Lesznek ajándéktárgyaink. Önkénteseink és ideiglenes örökbefogadók válaszolnak majd az érdeklődők kérdésére. Az állatorvosunk pedig az ivartalanítás fontosságáról beszél majd egy külön blokkban – fogalmazott Rikovics Anita.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #cica | #Győri Puha Praclik Egyesület | #híradó | #macska |