Ismét cicákkal telt meg a Bortrezor

Szerző és fotó: Kóka Enikő
2022.12.19. 19:30

A Győri Puha Praclik Egyesület csapata és önkéntesei idén már másodjára tették lehetővé, hogy a cicák szerelmesei és azok rendszeres támogatói találkozhassanak velük és a gondozásuk alatt lévő kis bundás barátokkal.

A Praclik most is kitettek magukért és az elhozott 15 örökbefogadható cica mellett egyéb eseményekkel is várták a látogatókat. Gyereksarokkal és tombolával készültek a szervezők, sőt gyerek és felnőtt kvízt is kitölthettek az érdeklődők.

Emellett az önkéntesek a szokásos licitsarkot is berendezték, ahol a KatAjándék cicás díszei és ajándékai is megtalálhatóak voltak. Az esemény lebonyolítását a fiatalokból álló önkéntes csapat, a LEO is segítette.

A rendezők a II. Praclis Örökbefogadó Napot adománygyűjtéssel kötötték össze, amit egyébként rendszeresen, minden hónapban megszerveznek. Mivel az elkövetkezendő két hónapban az egyesületnek nem lesz lehetősége adománygyűjtésre, ezért úgy gondolták, hogy ez a mostani megfelelő alkalom lesz a jótékonykodásra is, hiszen, ahogy megtudtuk, több mint 100 cica mindennapi ellátásáért felelősek.

Mivel ez az esemény nem kizárólag az adománygyűjtésre fókuszált, ezért nem is jött össze annyi eledel és alom, amivel a hónap végéig el tudnák látni a szőrmókokat. Jelenleg ismét 100 cicáról gondoskodunk de helyhiány miatt többet sajnos nem tudunk fogadni, csak ha örökbe fogadnak tőlünk. Mivel nincs menhelyi engedélyünk, így a cicák 10 ideiglenes befogadónál vannak elhelyezve, illetve Győrszentivánon működnek a pracli házak” – mondta Rikovics Anita a Győri Puha Praclik Egyesület alelnöke portálunknak.

A nap díszvendégeként dr. Parcsami András állatorvos is részt vett az eseményen, akihez szabadon fordulhattak kérdéseikkel a jelenlévők.

„A legtöbben a macskák megfelelő tartásával és táplálásával kapcsolatban érdeklődnek. Az állatok a betegségek nagy részét a nem megfelelő tartással szedhetik össze, ugyanis a fertőző betegségeket az oltásokkal többnyire meg lehet előzni. Macskát csak felelős állattartó fogadhat örökbe, az, aki innen visz haza cicát, kötelező oltással, féreghajtással ellátott egészséges állatot kap – fűzte hozzá dr. Parcsami András.

Az örökbefogadó napon remek volt a hangulat, sokan ellátogattak a rendezvényre, ráadásul 3 cica gazdira is talált.

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka