“Robban” a vitaminbomba

Zombai-Kovács Ákos Illusztráció: Pixabay
2023.11.16. 10:43

November közepén egyre barátságtalanabb az időjárás, emiatt, sok a megfázással küzdő beteg is. A szakemberek szerint érdemes megelőzni a betegséget, például vitamindús táplálkozással, sok zöldség és gyümölcs rendszeres fogyasztásával. Jó hír, hogy a Vásárcsarnokban rengeteg alternatíva közül választhatunk, ha igazi „vitaminbombára” vadászunk a szürke, nyirkos időben.

Novemberben is pezseg a piac, csütörtökön is sokan vásároltak a győri csarnokban. A késő őszi hűvös, szürke időben a vitaminbombákat keresik a vevők, ami főleg a magyar almát és a már megjelenő déli gyümölcsöket jelenti.

”A magyar almák egész ősszel jól fogytak, ebből még most is van, de szép lassan a déli gyümölcsök átveszik a placcot, ebből mindegyik szépen fogy, népszerű a narancs, a mandarin, a banán, a citrom és a kivi is” – mondta a Győr+ Médiának Markó Vendel zöldség-gyümölcskereskedő.

Egy másik árusnál is a vitaminban gazdag árucikkek fogynak a legjobban. Kissné Adrienn még felhasználási tippeket is javasolt olvasóinknak. „A november valóban a vitaminban gazdag termékek időszaka, ezeket keresik nálunk is, a szokásos déli gyümölcsök mellett a salátát tudom még javasolni, egész télen lehet kapni és nagyon-nagyon egészséges” – fogalmazott Kissné Adrienn.

A csendesebb november után hamarosan jön a forgalmasabb adventi időszak. A piacosok már erre is készülnek és kimagasló forgalmat várnak. ”A most népszerű termékek egészen karácsonyig népszerűek lesznek, plusz még hozzá vehetjük a káposztát is, amiből sokat szoktak vásárolni karácsony közeledtével” – tették hozzá egybehangzóan a kereskedők.

Ha valaki eddig megúszta a meghűléses betegségeket, de ha már túl van rajta akkor is, érdemes némi vitamint felhalmozni odahaza. Erre pedig a legjobb helyszín, a mindig sok finomságot és izgalmat tartogató győri Vásárcsarnok.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó cikkeink: