Hirdetés
Polgármesteri vizit

Dr. Dézsi: idén sem lesz tűzijáték Győrben

Fotó: Marcali Gábor
P. Csapucha Adrienn
2022.07.21. 07:40

Számos aktuális, az országot és Győrt érintő témáról beszélt a csütörtök reggeli viziten a polgármester. Dr. Dézsi Csaba András a Győr+ Rádió műsorában elmondta: már zajlik a gázszerződés előkészítése, hiszen sikerült megállapodni az MVM-mel. A polgármester hangsúlyozta azt is, hogy idén sem lesz tűzijáték a városban.

Hirdetés

Hallgatói kérdéssel indult a csütörtöki vizit, az augusztusi tűzijátékról érdeklődött egy betelefonáló. “Csak a szokásos lesz, amit két és fél évvel ezelőtt már bevezettem. Számomra az állatvédelem nagyon fontos, azért, hogy 10 percig durrogtassunk, nem kell az állatokat riogatni, nem lesz tehát tűzijáték – fogalmazott a városvezető. Hozzátette, természetesen a jövőben szeretné megünnepelni majd augusztus 20-át, a polgármester egy színvonalas drónjátékot képzelne el a későbbiekben.

Állatvédelemnél maradva kiderült, hogy a napokban egy macska életét is megmentette a polgármester, lőtéri látogatásakor talált az állatra. “Ki volt száradva, nagyon rossz állapotban volt. Azonnal elrohantam vele dr. Sík Sándorhoz, aki asszisztensével együtt megmentette a cica életét” – árulta el dr. Dézsi. A lőtér területrendezésére is kitért a téma kapcsán, hiszen dr. Dézsi elmondta, hogy nagyon rossz állapotban van az egykor népszerű lőtér. “Konkrét elképzelések még nincsenek, át kell gondolni, hogy milyen lövészklubok működnek Győrben, és egyáltalán mik az igények, milyen feltételeket lehet teremteni a sportág művelésére” – tette hozzá a városvezető.

Hirdetés

Életbe lépett a vörös kód, hőségriadó van szerte az országban, ezzel kapcsolatban néhány jó tanáccsal látta el a hallgatókat a polgármester, majd egy fontos aktualitásról, a várost érintő gázhelyzetről beszélt a Győr+ Reggeli vendége. Már van gáz Győrben, a Győr-Szol kapott egy ajánlatot az MVM-től. Most zajlik a szerződés előkészítése, jelentősen kedvezőbb ajánlatot sikerült kilobbiznom, így ha minden jól megy ezt a kérdést sínre tettük” – mondta dr. Dézsi.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kiemelte továbbá, hogy sok megbeszélésen járt az elmúlt napokban, ahol Győr város érdekeit képviselte mind a minisztériumokban, mind pedig az államtitkároknál.

Sokrétű megoldandó feladatok várnak ránk, a covid járvány után jött a háború, s vele egy világválság. Sokan nyertesei lesznek a háborúnak, de Európa sokat veszít. Ahhoz, hogy az ország stabil maradjon az a kormány feladata, az pedig, hogy Győr stabil maradjon, az az én feladatom” – árulta el a városvezető. Dr. Dézsi úgy véli a fejlesztések ugyan most lassabbak lesznek, de a jövőt mindenképpen tervezni kell, hogy ha lesz lehetőség a beruházások indítására és folytatására, akkor kész tervekkel tudjanak előállni. “A fontos, hogy az ország megőrizze a békét” – hangsúlyozta a polgármester a viziten. A fejlesztések sorában kiemelte az ipari park bővítését, mint mondta annak idején nem gondolta volna, hogy polgármesterként ő lesz az, aki elmondhatja, hogy minden idők legnagyobb ipari park bővítése valósul majd meg Győrben.

Könnyed témával zárult a műsor első blokkja, koncertről kérdezték a műsorvezetők a polgármestert, hiszen Chris Slade érkezik a hétvégén Győrbe, a Richter Terembe. “Stewart Copeland is fellép majd városunkban, a Győri Filharmonikus Zenekarral fognak fúziós formában Police számokat játszani augusztusban. Ahogy a most hétvégi koncertre, úgy erre a nagyszerű estre is várunk mindenkit szeretettel!”

A folytatásban a közelgő, vasárnapi szépségverseny fináléja került szóba. “Fásy Ádám a Fröccsnapok kísérőrendezvényeként hozza városunkba a Magyarok Világszépe döntőjét. Ehhez a szervező maga biztosítja a szponzorokat is, így Győrnek ez semmibe sem kerül. Színvonalas rendezvény lesz” – árulta el dr. Dézsi.

A két héttel ezelőtt, ugyancsak a viziten bejelentett LED csereprogram sem maradhatott ki a beszélgetésből. “Nagyon fontos számomra a környezetvédelem, és az érmeosztás kapcsán azon gondolkoztam, hogy egy hasonló akció keretében, hogyan tudnánk segíteni a győrieknek. Mindenkinek névre szóló csomagban fogjuk átadni a LED égőket, ezekkel az eszközökkel háztartásonként sokat lehet majd spórolni. A lakás minden izzóját lecseréljük majd, mindezt ingyen!” – ismertette a városvezető.

Napokban szerzett élményeiről is beszámolt a városvezető, a Győr-Szol koordinálásában ugyanis szerdán megkezdődött Adyvárosban az 1-es számú tavon a hínárvágás, a munkálatokban pedig a polgármester is közreműködött.

“Ez egy nagyon nehéz munka, számomra fantasztikus élmény volt. Évek óta végzi ezt a tevékenységet a szolgáltató, a levágott hínárból egyébként komposzt készül, melyet aztán értékesítünk is, ez a zöld program keretén belül működik – vázolta a folyamatot dr. Dézsi. A műsorban azt is elárulta, hogy csapadékvízgyűjtó tavak kialakítását is tervezik Rácz Attilával, a Pannon Víz Zrt. vezérigazgatójával. “Bejárjuk majd a várost, hogy pontosan hol lehetne ilyen tavakat kialakítani. Győrben egyesített csatornarendszer van, ami azt jelenti, hogy a csapadék- és a szennyvíz egy csatornába folyik. Így mikor nagy csapadékmennyiség zúdul a városra, akkor feltelítődik és felnyomja a szennyvízcsatorna tetejét. Ezért is vannak ezek az “árvizek”, meg persze azért is mert nem takarítják a lefolyókat, de ez utóbbi esetében már írtam egy levelet és megkezdődött a munkavégzés szerencsére” – zárta a találkozót dr. Dézsi Csaba András.

likeold
a fb oldalunkat