Hirdetés

A Rába is támogatja a győri egyetem céljait

Fotó: Kárpát Zsolt
Kárpát Zsolt
2022.02.07. 15:20

A Rába Csoport is támogatja a Széchenyi Egyetem által kitűzött célokat és a magas színvonalú hazai felsőoktatást. A cégcsoport nagy hangsúlyt fektet a jövő generáció szakembereinek képzésére, ebben kiemelten fontos szerephez jut a győri egyetemmel való együttműködés, az oktatás és a kutatás területén.

Hirdetés

A Rába és a Széchenyi kölcsönösen segítik egymást a járműipari szektor szakember utánpótlásának megteremtése, a közös kutatás-fejlesztés kialakítása, valamint innovációs és oktatási tevékenységük teljesítése során. Az erről szóló, hosszú távú megállapodást hétfőn írták alá a felek.

A Rába Technológiai Cetrumban egy rövid kisfilm foglalta össze a vállalat múltját,  jelenét és jövőjét. Ezt követően Hetzmann Béla, a Rába elnök-vezérigazgatója kiemelte, a vállalat életében fontos mérföldkő a most megkötött stratégiai megállapodás.

Hirdetés

„A közép és hosszú távú stratégiánknak fontos pillére a Rába K+F tevékenységének fejlesztése, erősítése, ennek fontos része, hogy együttműködjünk az egyetemmel. Az együttműködést alapvetően a duális képzésre építi majd a Rába és a Széchenyi István Egyetem. Ami azt jelenti, hogy a hallgatók szerződést köthetnek majd a Rábával és a diploma megszerzése után nálunk építhetik karrierjüket.” 

A létrejött stratégiai együttműködés közelebb hozhatja egymáshoz az elméletet és a gyakorlatot a felsőfokú képzésben erősítheti az ipar és az egyetem közötti tudástranszfert. Dr. Filep Bálint, a Széchenyi István Egyetem elnöke kitért arra, hogy a Rába az elmúlt évtizedekben sokat tett azért ahhoz, hogy a győri főiskolából egyetem válhasson. Hozzátette, a Széchenyi Egyetem az elmúlt időszakban olyan vállalati, ipari kapcsolatokat épített ki, amelyek középpontjában a hallgatók gyakorlatorientált képzése van: “Együttműködünk a mérnökképzés fejlesztésében, a duális gyakorlatorientált képzés feltételeinek megteremtésében. Közösen dolgozunk kutatás fejlesztési programok megvalósításán, és erősítjük a kutatás alapú innovációkat.”

A Rába a szakember utánpótlás képzésén túl, anyagilag is támogatja a győri egyetem kulturális és sportprogramjait.

likeold
a fb oldalunkat