Címke: vakok és gyengénlátók
Hirdetés
Németh Boglárka 2024.02.22.

Hungarikumok a vakok-és gyengénlátóknál

Tapintható, ízlelhető, fülelhető hungarikumok, szem előtt - ezzel a koncepcióval nyert pályázatot a Vakok-és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Vármegyei Egyesületének Győri Kistérségi Csoportja.

Földvári Gabriella 2024.01.28.

Fóris Norbert: A fogyatékossággal élők érdekeit képviselem

Fóris Norbert 30 éves vak fiatalember, parasportoló, esélyegyenlőségi biztosként dolgozik dr. Dézsi Csaba András polgármester mellett. Norbert születése óta vak, ennek ellenére teljes életet él, négy diplomája van, jelenleg tudományos fokozat megszerzésére törekszik, kiemelkedő eredményeket ér el dzsúdóban, készül az idei paralimpiára és mindent megtesz azért, hogy Győrben a fogyatékkal élők érdekeit képviselje.

Németh Boglárka 2023.04.04.

Teljes értékű élet látássérültként is

Fóris Norbert látássérültként jött a világra, ennek ellenére teljes értékű életet él. Többek között erről is mesélt a Fekete István Iskola felső tagozatosainak kedd reggel. Dr. Dézsi Csaba András polgármester kérdezte az egyetemista parasportolót a mindennapok kihívásairól. Norbert vakvezető kutyájával, Gyömbérrel érkezett és minden kérdésre jóízű, szarkasztikus humorú, de őszinte választ adott. Norbert hangsúlyozta: nem szeretné, hogy sajnálják, az a vágya, hogy olyan életet éljen és olyan pályát fusson be, amely példaértékű lehet minden ember számára.

Németh Boglárka 2023.03.22.

A Vakok és Gyengénlátók Megyei Szervezete látogatott a Győr+ Médiába

A Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének tagjai látogattak el a Győr+ Média székházába szerda délután. Az egyesület tevékenységéről gyakran számolunk be híradásokban és online felületeinken is, a szervezet tagjai pedig nagy érdeklődéssel fordultak médiacentrumunk felé.

Zombai-Kovács Ákos 2022.10.14.

Fehér Bot Napja: a teljes beilleszkedés a cél

Október 15-e, a Fehér Bot Napja, egyben a látássérültek nemzetközi napja is. A nap, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit és társadalomba való minél teljesebb értékű beilleszkedésük útját. A fehér bot a vakok utcai közlekedésének közismert és elengedhetetlen segédeszköze, aminek használata az egész világon elterjedt. A Fehér Bot Napja alkalmából szervezett ünnepséget pénteken Győrben, a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesülete.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.17.

Kenyér és pékség bemutató vakoknak és gyengénlátóknak

Érzékenyítő programot tartottak szerdán a Pedró Pékség sokorópátkai bázisán. A Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének 20 tagja látogatott el a Pedró otthonába, ahol a résztvevők kenyér bemutatóra és pékség bemutatóra voltak hivatalosak. A látogatók nagyon jól érezték magukat és még a pereckészítés fortélyaiba is betekintést nyerhettek.

Zombai-Kovács Ákos 2021.10.19.

Élményvonatozás a Belvárosban

Vakok, gyengénlátók és a Bárczi Iskola diákjai közösen élményvonatoztak kedd délután Győr belvárosában. A Vakok és Gyengénlátók megyei egyesülete egy pályázaton szerepelt sikeresen az intézménnyel együtt, ezen nyertek támogatást különböző programok megvalósítására. Az egyik ilyen volt a városnéző kisvonatozás, ami 3 órakor indult a Bécsi kapu térről és bejárta az egész belvárost. A vakok és gyengénlátók egyesületi elnöke Híradónknak azt mondta, igyekeznek minél több élményt nyújtani a sorstársak számára.

Hirdetés