Hirdetés
Címke: vakok és gyengénlátók
Hirdetés
Németh Bolgárka 2021.10.14.

A Fehér Bot Napját ünnepelték

Október 15.- A Látássérültek Nemzetközi Napja, vagy ahogy sokan ismerik a„Fehér Bot Napja”. Ez alkalomból a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete ünnepséget szervezett csütörtök délután a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi térbe.

Győr+ 2021.07.21.

A “Versenytesco” vásárlói adták a legtöbb támogatást

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának kilencedik fordulójában többek között gyermektáborokat, lovasterápiás fejlesztő foglalkozásokat és kerékpáros pihenőhely kialakítását is támogatja Győr-Moson-Sopron megyében. A helyi vásárlók a legtöbb voksot a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének Érezz velük elnevezésű pályázatára adták le, és ezzel a kezdeményezés a szavazók számát tekintve országosan is első helyen végzett. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához.

Németh Boglárka 2021.07.06.

Vakok-és Gyengénlátók sütiztek a Bergmannban

Édes élményekben volt része a Vakok-és Gyengénlátók győri kistérségi csoportjának. A koronavírus járvány időszakában egy online, többfordulós kvízjátékon vettek részt, amelynek jutalma egy nyári sütizés és fagyizás volt a Bergmann cukrászdában.

Szabó Csilla 2020.11.03.

Esélyegyenlőség tudatformálással

A vírusjárvány miatt két héttel később tartotta ünnepségét a GY-M-S Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesülete a Fehér Bot Nemzetközi Világnapja alkalmából. A társadalmi tudatformálásnak nagy szerepe van az előítéletek megszüntetésében, az esélyegyenlőség azonban elvezethet oda, hogy a látássérülteket teljes értékű emberként fogadják el látó társaik.

Szabó Csilla 2020.10.14.

Új elnök a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesületénél

Januárban új elnököt választott a Győr-Moson-Sopron Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesülete. Dömötör Attila szerint a legfontosabb, hogy a fiatal látássérülteknek vonzóvá tegyék az egyesülethez tartozást és a társadalmi elfogadásban még magasabb szintre lépjenek.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat