Címke: vakok és gyengénlátók
Hirdetés
Németh Boglárka 2023.03.22.

A Vakok és Gyengénlátók Megyei Szervezete látogatott a Győr+ Médiába

A Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének tagjai látogattak el a Győr+ Média székházába szerda délután. Az egyesület tevékenységéről gyakran számolunk be híradásokban és online felületeinken is, a szervezet tagjai pedig nagy érdeklődéssel fordultak médiacentrumunk felé.

Zombai-Kovács Ákos 2022.10.14.

Fehér Bot Napja: a teljes beilleszkedés a cél

Október 15-e, a Fehér Bot Napja, egyben a látássérültek nemzetközi napja is. A nap, amelynek célja, hogy felhívja a figyelmet a vakok és gyengénlátók sajátos helyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit és társadalomba való minél teljesebb értékű beilleszkedésük útját. A fehér bot a vakok utcai közlekedésének közismert és elengedhetetlen segédeszköze, aminek használata az egész világon elterjedt. A Fehér Bot Napja alkalmából szervezett ünnepséget pénteken Győrben, a Vakok és Gyengénlátók Megyei Egyesülete.

Zombai-Kovács Ákos 2022.08.17.

Kenyér és pékség bemutató vakoknak és gyengénlátóknak

Érzékenyítő programot tartottak szerdán a Pedró Pékség sokorópátkai bázisán. A Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének 20 tagja látogatott el a Pedró otthonába, ahol a résztvevők kenyér bemutatóra és pékség bemutatóra voltak hivatalosak. A látogatók nagyon jól érezték magukat és még a pereckészítés fortélyaiba is betekintést nyerhettek.

Zombai-Kovács Ákos 2021.10.19.

Élményvonatozás a Belvárosban

Vakok, gyengénlátók és a Bárczi Iskola diákjai közösen élményvonatoztak kedd délután Győr belvárosában. A Vakok és Gyengénlátók megyei egyesülete egy pályázaton szerepelt sikeresen az intézménnyel együtt, ezen nyertek támogatást különböző programok megvalósítására. Az egyik ilyen volt a városnéző kisvonatozás, ami 3 órakor indult a Bécsi kapu térről és bejárta az egész belvárost. A vakok és gyengénlátók egyesületi elnöke Híradónknak azt mondta, igyekeznek minél több élményt nyújtani a sorstársak számára.

Németh Bolgárka 2021.10.14.

A Fehér Bot Napját ünnepelték

Október 15.- A Látássérültek Nemzetközi Napja, vagy ahogy sokan ismerik a„Fehér Bot Napja”. Ez alkalomból a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete ünnepséget szervezett csütörtök délután a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi térbe.

Győr+ 2021.07.21.

A “Versenytesco” vásárlói adták a legtöbb támogatást

A Tesco „Ön választ, mi segítünk” pályázatának kilencedik fordulójában többek között gyermektáborokat, lovasterápiás fejlesztő foglalkozásokat és kerékpáros pihenőhely kialakítását is támogatja Győr-Moson-Sopron megyében. A helyi vásárlók a legtöbb voksot a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének Érezz velük elnevezésű pályázatára adták le, és ezzel a kezdeményezés a szavazók számát tekintve országosan is első helyen végzett. Az áruházlánc a szavazatok számának függvényében 400, 200, illetve 100 ezer forinttal járul hozzá a pályázatok megvalósításához.

Németh Boglárka 2021.07.06.

Vakok-és Gyengénlátók sütiztek a Bergmannban

Édes élményekben volt része a Vakok-és Gyengénlátók győri kistérségi csoportjának. A koronavírus járvány időszakában egy online, többfordulós kvízjátékon vettek részt, amelynek jutalma egy nyári sütizés és fagyizás volt a Bergmann cukrászdában.

Szabó Csilla 2020.11.03.

Esélyegyenlőség tudatformálással

A vírusjárvány miatt két héttel később tartotta ünnepségét a GY-M-S Megyei Vakok és Gyengénlátók Egyesülete a Fehér Bot Nemzetközi Világnapja alkalmából. A társadalmi tudatformálásnak nagy szerepe van az előítéletek megszüntetésében, az esélyegyenlőség azonban elvezethet oda, hogy a látássérülteket teljes értékű emberként fogadják el látó társaik.

Hirdetés