Kenyér és pékség bemutató vakoknak és gyengénlátóknak

Fotó: Zombai-Kovács Ákos
Zombai-Kovács Ákos
2022.08.17. 12:32

Érzékenyítő programot tartottak szerdán a Pedró Pékség sokorópátkai bázisán. A Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének 20 tagja látogatott el a Pedró otthonába, ahol a résztvevők kenyér bemutatóra és pékség bemutatóra voltak hivatalosak. A látogatók nagyon jól érezték magukat és még a pereckészítés fortélyaiba is betekintést nyerhettek.

Hirdetés

„Szerencsére sokan kíváncsiak a munkánkra, arra, hogyan készülnek a finom Pedrós kenyerek és péksütemények, az érdeklődőket pedig mindig szívesen látjuk itt a sokorópátkai üzemünkben” – mondta a Győr+ Médiának Vajda Péter.

„Számunkra fontos, hogy megmutassuk magunkat, és ha ezzel még segítünk is esetleg valamilyen sérültséggel élő embertársainknak, akkor dupla az öröm” – tette hozzá a vendéglátó Pedró Pékség tulajdonosa. „Érdekes programmal készültünk a vakok- és gyengénlátók számára is, üzembejárás, pereckészítés, a régi eszközök bemutatása, kenyér- és kakaóscsiga kóstoló is szerepelt a programban, ami nagyon jó hangulatban telt.

„Érdekes szakma a pékeké, természetesen az egyesületünk tagjai is nagyon szeretik a kenyeret és a különböző péksüteményeket, kíváncsiak voltunk rá, hogyan készül az a rengeteg finomság, amint nap, mint nap, mi is fogyasztunk” – fogalmazott a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének elnöke.”

Tagjaink többsége azért valamennyire lát, de aki nem, az a szagokat érzi, a pereckészítésnél pedig a kézügyesség számított leginkább” – tette hozzá Dömötör Attila. „Köszönjük a vendéglátást, ismét hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk, továbbra is szeretjük magunkat megmutatni és minél több mindent megismerni a világból, aminek mi is teljes értékű részei és részesei vagyunk” – hangsúlyozta az elnök.

Közeleg augusztus 20-a, az új kenyér ünnepe, természetesen mi is gőzerővel készülünk, nagy öröm számunkra, hogy nagyon sok helyre, a bencés apátságba, az egyházmegyére és sok településre is a mi termékeinkből rendeltek, természetesen minden Pedrós kenyér nemzeti színű szalaggal lesz átkötve a nemzeti ünnep alkalmából” – zárta szavait a Pedró Pékség szociálisan is érzékeny tulajdonosa.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Hirdetés