A Vakok és Gyengénlátók Megyei Szervezete látogatott a Győr+ Médiába

Németh Boglárka Fotó: Marcali Gábor
2023.03.22. 16:22

A Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének tagjai látogattak el a Győr+ Média székházába szerda délután. Az egyesület tevékenységéről gyakran számolunk be híradásokban és online felületeinken is, a szervezet tagjai pedig nagy érdeklődéssel fordultak médiacentrumunk felé.

„Nagyon kíváncsiak voltunk a Győr+ működésére, az itt dolgozókra. Nagyon nyitottak vagytok felénk, nagyon sok programunkra eljöttök, elkísértek minket a kameráitokkal, ezt viszonozni szerettük volna. Most mi vagyunk kíváncsiak, egyáltalán hogy működik egy műsor a rádióban, a televízióban, milyen kulisszatitkok vannak. Amit eddig csak láttunk, vagy hallottunk azt most élőben is megtapasztalhattuk” – emelte ki Dömötör Attila, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének elnöke. 

Elsőként a Győr+ Televízió stúdióját és vezérlőjét mutattuk meg számukra. Számos kérdéssel fordultak hozzánk, aki pedig egyáltalán nem lát, megtapogatta a súgógépet, a kamerát és a mikrofont is. Ezt követően a Győr+ Rádió felé vették az irányt, ahol Bajzát Zsuzsi, műsorvezető kolléganőnk mesélt a rádió működéséről, a műsorokról és a zenékről. Végül felmentek az emeletre is, ahol Mireider Máté, főszerkesztő kollégánk a Győr+ Online és a Győr+ Hetilap működéséről beszélt a különleges vendégeknek, akik nagyon élvezték a túrát. 

„Nagyon tetszett a túra, nagy várakozással készültünk a mai napra. Minden héten megkapjuk az újságot, a tévét és a rádiót is hallgatjuk, aki pedig tudja, nézi is a műsorokat. Érdekelt bennünket, hogy milyen apparátusuk van, milyen technikai eszközök és szerettünk volna megtapintani egy-két kamerát, mikrofont. Vannak közöttünk, akik teljesen vakok és ezek a dolgok csak így elképzelésként élnek bennük. Nagyon érdekes itt minden és nagyon örülünk annak is, hogy ilyen sok kérdést feltehettünk” – mesélte Lenzsér Jánosné Kati, a Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesületének alelnöke. 

A nagy érdeklődésre való tekintettel a szervezet tagjai két turnusban érkezne hozzánk: a második csoport jövő héten látogat majd el a szerkesztőségünkbe.

Vendégeinkkel beszélgetve sok érdekes témát érintettünk, és azt is megtudtuk: szervezetüket magánemberként akár az adónk 1%-ának felajánlásával is segíthetjük. Ehhez az információk: Vakok és Gyengénlátók Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete, adószám: 18980732-1-08

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #látogatás | #média | #vakok és gyengénlátók |