Címke: újrahasznosítás
Hirdetés
Győr+ 2023.01.02.

Fenyőgyűjtés ünnep után

Vannak, akik már közvetlenül az ünnep után, vannak akik vízkeresztkor, de olyanok is akadnak akik csak január végén bontják le az ünnepi díszbe öltöztetett fenyőjüket. A fákat ne a szemetesbe, ne a hulladéksziget, vagy a kuka mellé dobjuk, hanem vigyük el a kijelölt gyűjtőpontokra. Városszerte 110 gyűjtőhelyet jelölt ki erre a célra a Győr-Szol Zrt., akik elszállítják és hasznosítják a fákat.

J. Kovács Andrea 2022.12.17.

Karácsony ételpazarlás nélkül

A karácsonyról a családi összejövetelek mellett mindenkinek a finom ételek és sütemények jutnak eszébe. Ünnepek előtt a magyar családok több tízezer forintot hagynak a boltokban, így nem csoda, hogy karácsony után harminc százalékkal nő a szemét mennyisége, vagyis ennyivel többet pazarolunk. Hogyan lehet ételpazarlás nélkül ünnepelni? – kérdeztük Herman Etelkát, a Környezetvédelmi Osztály vezetőjét.

Győr+ 2022.11.08.

Nem kell a szemetesben végeznie a száraz kenyérnek

A finom, friss kenyér aranyat ér, de egy idő után megszikkad, és úgy már nem szívesen fogyasztjuk el. Ahhoz azonban túl értékes, hogy a szemetesbe dobjuk, sokkal jobban tesszük, ha egyszerű házi praktikával újra frissé varázsoljuk, vagy esetleg újrahasznosítjuk, valamilyen étel hozzávalójaként használjuk fel.

Győr+ 2022.11.07.

Hulladékcsökkentési hét kreatív programokkal

Győr város vezetőségének kiemelten fontos a környezetvédelem, és emellett a lakosság szemléletformálása is, ezért a Hulladékcsökkentési héten az alábbi programokat tervezi.

Győr+ 2022.09.26.

A fémhulladékkal energiát takaríthatunk meg

Szükséges a fém-, alumíniumhulladék szelektív gyűjtése, hiszen ezek újrahasznosíthatók. Már otthonunkban válogassuk szét a hulladékot és a fém italosdobozokat lapítsuk össze, úgy dobjuk be a szelektív gyűjtőbe.

Győr+ 2022.09.04.

Az üveget is újrahasznosítják!

A GYHG Győri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. Győrben 158 szelektív hulladékgyűjtő szigetet üzemeltet, az üveggyűjtő konténerek száma 173 a városban. A közszolgáltató ezeket a konténereket szerdánként üríti, a szelektív szigeteket naponta takarítja.

J. Kovács Andrea 2022.08.31.

Betétdíjas palackok az élhetőbb világért

A szeptember végén nyíló II. Győri Klíma Expo kiemelt támogatója az Alcufer Kft. Horváth Ferenccel, a cég tulajdonos-ügyvezetőjével, a Hulladékgazdálkodók Országos Szövetségének elnökével beszélgettünk.

Csollán Tamara 2022.08.25.

5+1 dolog, amit nem tudtál a sörös dobozról

A nyári melegben és a fesztiválok idején sok százezer fém italcsomagolást – vagy ahogy mindenki hívja: sörös doboz – vesznek kézbe az emberek, hogy magukba öntsék a „folyékony kenyeret”. A csomagolásra nem sok figyelem hárul, pedig biztosan tudunk pár érdekességet mondani a dobozról, ami talán épp a kezedben van.

GYHG 2022.08.21.

A szelektált papír újrahasznosítható!

Vásárlásaink során jelentős mennyiségű csomagolóanyagot viszünk haza, amelynek nagy része papír, ez pedig a megfelelő szelektálást és kezelést követően újrahasznosítható. Ezért fontos, hogy a szelektív szigeten a megfelelő edényzetbe helyezzük a papírhulladékot.

Hirdetés