Címke: újrahasznosítás
Hirdetés
Győr+ 2023.12.05.

Kevesebb hulladék, több újrahasználat

Sikeres volt az Európai Hulladékcsökkentési Hét, mely városunkban idén a győri önkormányzat részéről a WHO Egészséges Városok Programiroda és a Környezetvédelmi Osztály szervezésében valósult meg.

MTI 2023.10.03.

Januárban indul a kötelező visszaváltási rendszer

Januárban indul a kötelező visszaváltási rendszer a meghatározott űrtartalmú fém, üveg és műanyag palackokra és dobozokra, a fogyasztóbarát megoldást a koncessziós társaság működteti majd a gyártók és kereskedők együttműködésével - mondta Raisz Anikó, az Energiaügyi Minisztérium környezetügyért és körforgásos gazdaságért felelős államtitkára pénteken Budapesten, a Planet Budapest 2023 Fenntarthatósági Expo és Élményprogramon.

Győr+ 2023.08.30.

Összekötik a magyar és szlovén gázhálózatot: Bledben tárgyalt Szijjártó Péter

Magyarországon hajtja végre az akkumulátorok újrahasznosításához szükséges, környezetbarát technológián alapuló első beruházását a szlovén Andrada-csoport. Zöld jelzést kapott a magyar-szlovén földgáz interkonnektor építése is, amely lehetővé teszi, hogy – a szomszédos országok közül utolsóként – összekapcsolják a magyar és a szlovén gázvezeték-hálózatot – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Szerző és fotó: Bajzát Zsuzsi 2023.06.01.

Kreatív győrieknek szól a legújabb alkotói pályázatunk

A Generációk Művelődési Háza és a Győr+ Média Zrt. alkotói pályázatot hirdetett „ÚJRANÉZVE” címmel. A feladat látszólag nagyon egyszerű, az újrahasznosítás jegyében kell megjeleníteni Győr város három, kiemelt helyszíne valamelyikének egy ikonikus részletét!

J. Kovács Andrea 2023.05.14.

Idén is lesz Győri Klíma Expó és Zöld Futás

Bár még távolinak tűnik az ősz, a Környezetvédelmi Osztály munkatársai már a III. Győri Klíma Expóra készülnek – tudtuk meg Herman Etelka osztályvezetőtől.

Győr+ 2023.04.22.

Mindennap tehetünk Földünkért!

Győrben és térségében működik Magyarország egyik legmodernebb hulladékgazdálkodási rendszere. A győrieknek több lehetősége is van a hulladékok elhelyezésére, a Föld napja alkalmából ezeket foglaltuk össze.

Győr+ 2023.03.18.

Jól belekötöttek Petőfibe Mosonmagyaróváron

Köss bele Te is Petőfibe! Ezzel a felhívással várta március elején közös alkotásra a város és a környező települések lakóit a Kétfecske, a MIHE Mosonszolnoki Ifjúságért Hagyományőrző Egyesület és a Hansági Múzeum, hogy retextil technológiával elkészítsék Petőfi Sándor óriási portréját.

Győr+ 2023.02.09.

Játszva tanulni: öko napok indulnak a győri iskolákban

A Széchenyi István Egyetem és a Hybridcycle a Circular Living Concept (CLC) elnevezésű szemléletformáló közös projektje keretén belül játékos, edukatív foglalkozásra invitálja Győr-Moson-Sopron vármegye diákjait és tanárait.

Hirdetés