Idén is lesz Győri Klíma Expó és Zöld Futás

J. Kovács Andrea Fotó: Ács Tamás
2023.05.14. 13:56

Bár még távolinak tűnik az ősz, a Környezetvédelmi Osztály munkatársai már a III. Győri Klíma Expóra készülnek – tudtuk meg Herman Etelka osztályvezetőtől.

A győri önkormányzat október első hétvégéjén immár harmadik alkalommal rendez öko-kiállítást az Olimpiai Sportpark területén. A rendezvényen a környezetvédelemhez kapcsolódó kiállítók vesznek részt.

Az idei kiemelt témakörök között szerepel a jó városi gyakorlatok bemutatása a környezetvédelem, fenntarthatóság terén. Előreláthatóan Győr három testvérvárosa, Brassó, Csíkszereda és Dunaszerdahely is jelen lesz. Ugyancsak nagy hangsúlyt kap a rendezvényen az energiahatékonyság és az energiaközösségek, valamint a körforgásos gazdaság, a hulladékok újrahasználata.

Az expón október 5-én szakmai napot tartanak a lakosság és a vállalatok részére. Az előadásokat a Széchenyi István Egyetem, a Győri Iparkamara és az Arrabona EGTC együttműködésével szervezik.

Az iskolásokat a Fertő-Hansági Nemzeti Park közreműködésével október 5-én és 6-án tematikus, szemléletformáló bemutatókkal várják.

Október 7-én, a rendezvényhez kapcsolódóan több kísérő programot kínálnak a nagyközönségnek, hogy minél szélesebb körben megismerjék a kiállítást. Lesz kerékpáros felvonulás, Triál show, kézműves foglalkozás, különböző állatvédelmi szervezetek bemutatója, és hazai termékek kóstolója.

Ugyancsak ezen a napon rendezik meg városunkban a II. WHB-Zöld Futást. A verseny a III. Győri klíma EXPO területéről indul és ott is ér véget. Célja a környezettudatos gondolkodás erősítése, amelyhez szorosan kapcsolódik a futás, mint napjaink egyik legközkedveltebb tömegsportja.

Az Expóra kiállítók még jelentkezhetnek a kornyezetvedelem@gyor-ph.hu címen.

A futóverseny további részletei és nevezés: https://zoldgyor.hu/ii-gyori-zold-futas/