Címke: Semmelweis nap
Hirdetés
Földvári Gabriella 2023.06.30.

Sok-sok Semmelweis Ignácra lenne szükség

Évente hagyományosan Semmelweis Ignác (1818. július 1. - 1865. augusztus 13.) születésének évfordulójához kötődően rendezi meg a város az egészségügyi és szociális ágazat közös kitüntetési ünnepségét, az ideit pénteken tartották a városházán.

Pécskai István 2022.07.04.

A Semmelweis-napot ünnepelték

A Győri Nemzeti Színházban, többek között a Győri Balett és a Hoppáré társulat előadásával ünnepelte a magyar egészségügy napját a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház.

J. Kovács Andrea 2022.06.27.

Semmelweis Nap Szigetben

Immár hagyományos Semmelweis Napi megemlékezést tartottak Szigetben az anyák megmentőjére emlékezve. A megjelenteket dr. Schmidt Péter főorvos, a Magyar Általános Orvosok Tudományos Egyesületének elnöke köszöntötte.

Hajba Ferenc 2021.07.05.

„Kitaposott ösvényen nem terem virág”

Az életem öröm volt a győri kórházban – mondta meghatottan dr. Tamás László János, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház korábbi főigazgatója, akit az intézmény legrangosabb díjával tüntettek ki hétfőn a Nemzeti Színházban tartott Semmelweis Napon.

Tóth Vivien 2021.07.01.

Semmelweis Ignác egész életében harcolt az édesanyákért

Az egész világ higiéniai szokása változott meg két év alatt a világjárvány miatt. A kézmosás fontossága elengedhetlené vált, mint megelőzési eszköz a vírus elleni harcban, és ezt az igét Semmelweis Ignác is hírdette évszázadokkal ezelőtt. Az orvosok és a tudósok a kézfertőtlenítés fontosságát teljesen feleslegesnek tartották ezidőben, Semmelweis elméletét, miszerint a kézmosás csökkenti a halálozási arányt, sokáig elutasították.

Németh Boglárka 2021.07.01.

Ez a nap az egészségügyi dolgozóké

Július 1-je Semmelweis Nap, a magyar egészségügy napja, egyben az egészségügyi dolgozók számára munkaszüneti nap. Ezen a napon az egészségügyben munkát végzők előtt tisztelgünk. Különösen fontos ez a nap, hiszen az elmúlt, több, mint egy évben a koronavírus járvány miatt óriási teher volt a vállukon.

Hirdetés