Zsinórban harmadszor a legjobbak: ismét megnyerték a Magyar Kupát a győri lányok!

Győr+ Fotó: MTI/Illyés Tibor
2024.04.25. 22:12

Sok szabálytalansággal tarkított mérkőzésen, 11-es rúgásokkal a fináléban, zsinórban harmadik alkalommal nyerte meg a Magyar Kupát az ETO FC Győr női csapata. A büntetőpárbaj után nem maradhatott el az ünneplés. Szép volt lányok!

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

A zöld-fehérek már a kilencedik percben vezetést szereztek a válogatott Süle Dóra közelről szerzett góljával, de a fővárosiak egy kiugratásból Barkóczi Bernadett révén egyenlítettek a 31. percben. A Győr a második félidő elején közel járt ahhoz, hogy ismét előnybe kerüljön, azonban Vachter Fanni büntetőjét kivédte Erős Evelin.

Süle Dóra, az ETO FC Győr játékosa miután gólt szerzett a Magyar Kupa döntőjében

A rendes játékidőben több gól nem született, ezért azonnal a tizenegyesrúgások következtek: ebben az MTK játékosai háromszor is hibáztak, míg győri oldalon csak ketten, így Sali Rebeka ötödik körben értékesített 11-ese sorozatban a harmadik győri kupadiadalt jelentette.

A mérkőzés krónikájához tartozik, hogy Süle Dórát a második félidőben le kellett cserélni sérülés miatt, a győriek kiválósága bicegve ugyan, de annál nagyobb boldogsággal ment az éremátadóra.

Az ETO tavaly és a 2022-ben is kupagyőztes lett, előtte egyszer, 2017-ben jutott a fináléba, de akkor ezüstérmesként zárt. Két éve a Haladás-Viktória, tavaly pedig a Puskás Akadémia csapatát múlta felül a döntőben.

Dörnyei Balázs sorozatban kilencedik kupáját nyerte edzőként.

“Sajnos nem tudok ráállni a lábamra, de a győzelmünk felülír mindent. Nehezen tudtuk feltörni az MTK védelmét, de végül nyertünk, nagyon boldogok vagyunk” – nyilatkozta a döntő mérkőzést követően Süle Dóra.

Kapcsolódó témák: #ETO FC Győr | #labdarúgás | #Magyar Kupa | #női foci |