Semmelweis Nap

Egészségügyi és szociális szakembereket tüntettek ki

Fotó: Vig Norbert
J. Kovács Andrea
2022.06.29. 11:57

A Semmelweis Nap alkalmából a Városháza Dísztermében köszöntötték az egészségügyi és a szociális szféra idei kitüntetettjeit.

Semmelweis Ignác személye, sorsa azt üzeni nekünk, hogy a dolgokat akkor is a legjobb tudásunk szerint kell végezni, ha sokan nem értik azt és kinevetnek érte. – mondta köszöntőjében dr. Dézsi Csaba András. A polgármester példaként említette a világpolitikát, ahol velünk, magyarokkal ez naponta megtörténik az Európai Unióban, amikor az önfeladás helyett a túlélést választjuk. Semmelweis nem volt önfeladó, elszántan ragaszkodott az elveihez. Ennek köszönhette az életét rengeteg ember, nem véletlenül nevezik őt az anyák megmentőjének. Sok mindenben ő volt az első, s elsőnek lenni pedig nem könnyű, másfajta gondolkodást igényel.

A magyar orvosok és ápolók azért állják meg a kitűnően a helyüket szerte a világban, mert amíg a nyugat elkényelmesedett, addig az itteni szakemberek megszokták, hogy szinte a semmiből kell valamit csinálni. Mi képesek vagyunk rá és naponta tesszük is.” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

Eztán a dr. Pergel Elza alpolgármesterrel közösen átadták az elismeréseket.

„Győr Város Egészségügyéért” díjban részesült dr. Ladocsi Szilvia iskolaorvos és dr. Bábszki Erzsébet fogorvos.

„Győr Város Szociálpolitikájáért” díjat vehetett át Tamaskó Mária Hajnalka, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat munkatársa, valamint Simon Szilvia, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény műszakfelelős ápolója.

A négy díjazott mindegyike elkötelezettje választott hivatásának, színvonalas munkájukat sok éve végzik, mellyel kivívták környezetük elismerését.

Az ünnepi alkalmat műsorával színesítette az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Idősek Klubjának néhány tagja, akik énekkel és verssel köszöntötték a közönséget.

Galéria: Vig Norbert

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győri önkormányzat | #Semmelweis nap |