Sok-sok Semmelweis Ignácra lenne szükség

Földvári Gabriella Fotó: Mekliz Fotó
2023.06.30. 14:23

Évente hagyományosan Semmelweis Ignác (1818. július 1. - 1865. augusztus 13.) születésének évfordulójához kötődően rendezi meg a város az egészségügyi és szociális ágazat közös kitüntetési ünnepségét, az ideit pénteken tartották a városházán.

Az eseményen dr. Dézsi Csaba András polgármester köszöntötte a meghívottakat, aki szerint sok-sok Semmelweis Ignácra lenne szüksége hazánknak, akik tudásukkal, emberségükkel szolgálnak. Felidézte, hogy Semmelweist különcnek tartották, nem értették meg a felfedezését és meghurcolták, pedig maradandót alkotott az emberiség számára. A polgármester beszélt a covid és a háború negatív következményeiről is, és arra kérte a jelenlévőket, hogy munkájukkal, életvitelükkel mutassanak példát a fiataloknak.

A „Győr Város Egészségügyéért” díjat dr. Fejes Irén gyermekorvos vehette át, a közel négy évtizedes alapellátásban magas színvonalon végzett gyermekorvosi és iskolaorvosi tevékenysége, szakmai elhivatottsága, szülők és gyermekek körében egyaránt nagy elismerésnek és népszerűségnek örvendő személyisége, valamint a fiatal szakorvosjelöltek képzésében való aktív részvétele elismeréseként.

Dr. Tatai Anna gyermekorvos szintén a „Győr Város Egészségügyéért” díjban részesült a több, mint négy évtizedes alapellátásban végzett kiemelkedő gyermekorvosi és iskolaorvosi tevékenysége, a szakmai képzéseken hallott újdonságok elsajátítása iránti nyitottsága, az orvoslás terén szerzett tapasztalatainak folytonos bővítése, valamint a szülők és kis betegei körében kedvelt és megbecsült személyisége elismeréseként.

Bartalné dr. Tóth Györgyi, az Egyesített Bölcsődei Intézményhálózat Győr igazgatóját a „Győr Város Szociálpolitikájáért” díjjal tüntették ki az öt cikluson át, több mint 25 éven keresztül végzett fáradhatatlan szakmai, vezetői munkája, a győri és Győr környéki kisgyermekek lehető legjobb bölcsődei ellátásának biztosítása érdekében tett erőfeszítései, a korszerű gyermekgondozás feltételeinek kidolgozásában való részvétele, valamint munkatársai felé biztosított mindenkor empatikus hozzáállása elismeréseként.

„Győr Város Szociálpolitikájáért” díjat adományoztak Takács Lászlónénak, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény Győr szociális asszisztensének a közel három évtizedes Intézménynél töltött, nagy tapasztalattal, magas színvonalon végzett munkája, mind az ellátott idősek, mind a kollégái felé tanúsított segítőkész, megbízható magatartása, valamint a gondozási központ sokrétű adminisztrációs tevékenységeinek nagyfokú szakértelemmel végzett tevékenysége elismeréseként.

A díjakat dr. Dézsi Csaba András polgármester és dr. Pergel Elza alpolgármester közösen adták át.

Galéria: Mekliz Fotó

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #kitüntetés | #Semmelweis nap |