Hirdetés

A Semmelweis-napot ünnepelték

Fotó: MekliZ Fotó, Kasza Fruzsina
Pécskai István
2022.07.04. 19:11

A Győri Nemzeti Színházban, többek között a Győri Balett és a Hoppáré társulat előadásával ünnepelte a magyar egészségügy napját a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház.

Hirdetés

A Semmelweis Ignácról, „az anyák megmentőjéről” elnevezett eseményen kitüntetést adományoztak az intézmény kiemelkedő dolgozóinak.

Petz Lajos Életműdíjjal jutalmazták dr. Balogh Pétert, a Balesetsebészeti és Kézsebészeti Osztály főorvosát. Dr. Horváth Katalin, a Belgyógyászat, Anyagcsere-, Endokrin-, és Diabetológiai Osztály részlegvezető főorvosa Nyári László Nívódíjat kapott, s ugyancsak ebben az elismerésben részesült Csehné Németh Marianna, a Belgyógyászat, Hematológiai Osztályának vezető ápolója. Méhes Károly publikációs díjat adtak át dr. Kollár Dánielnek, az Általános Sebészeti Osztály főorvosának, míg a Patkós Imre Emlékérmet ezúttal dr. Szalma László Tamás szakorvos számára ítélték oda. Az eseményen több tucat Kiválói Dolgozó Oklevelet osztottak ki a győri intézmény munkatársainak.

Hirdetés

,,A Semmelweis-nap az egészségügy legnagyobb ünnepe, egyben munkaszüneti nap is a szakmában dolgozók számára. Sajnos az elmúlt években nem tudtuk mindig megünnepelni. A koronavírus-járvány kimerítette az erőinket, legutóbb pedig a közelünkben dúló háború vonta el a jeles nap elől a figyelmet. Az egészségügyben dolgozók emberfeletti teljesítményt nyújtanak, amire büszkének kell lenni. Jellemző rájuk az összetartó lelki erő és a bajtársiasság. Erre a továbbiakban is nagy szükségünk lesz” – mondta dr. Jávor László, a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház főigazgatója.

Az eseményen elhangzott, továbbra is az a cél, hogy az emberek egészségben eltöltött éveinek a számát növeljék, s elérjék az Európai Uniós átlagot. Fontos a megelőzés, illetve a szakmában dolgozók kiemelkedő szervezőképességének megőrzése is kulcsfontosságú feladat.

Galéria: MekliZ Fotó, Kasza Fruzsina

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

likeold
a fb oldalunkat