Címke: nagykövet
Hirdetés
Szerző és fotó: P. Csapucha Adrienn 2024.04.29.

A “nagy” találkozás: nagykövetek viziteltek az egyetemen!

Huszonöt állam magyarországi nagykövetségének vezetői, képviselői, köztük tíz nagykövet látogatott a Széchenyi István Egyetemre, hogy megismerkedjenek az intézmény képzési és kutatás-fejlesztési tevékenységével, fejlett infrastruktúrájával, nemzetközi kapcsolatrendszerével. A vendégeket új innovációs parkjában, a modern kockában fogadta a campus nevében dr. Lukács Eszter.

P. Csapucha Adrienn 2024.04.18.

Földingné Nagy Judit: nem volt kérdés, hogy vállaljam a nagykövetséget!

A Fuss a struccal! jótékonysági sportesemény mellé örömmel álltak ismert győriek is, a nagykövetek pedig kivétel nélkül vallják, hogy egy jó ügyhöz adni a nevüket számukra megtiszteltetés. Így vélekedik a 27 évig maratoni csúcstartó futóbajnok Földingné Nagy Judit is, aki csütörtökön a Juice-ban invitált mindenkit az április 27-ei rendezvényre.

P. Csapucha Adrienn 2024.04.16.

Nagy Balázs, a sportos „struccnagykövet” színész

Visz a sport és magával ragad! - így fogalmazott a győriek kedvelt színésze, amikor Juice című műsorunkban a futás szeretetéről kérdezték a műsorvezetők. Nagy Balázs április 27-én ismét összeköti a kellemeset a hasznossal, hiszen idén is vállalta, hogy a Fuss a struccal! fesztivál nagyköveteként egy jó ügy mellé áll, és segítve hódol szenvedélyének, a futásnak.

Győr+ 2024.03.22.

Nagykövetnek a ZalaZone-ról

A Széchenyi István Egyetem nemzetközi tevékenységével, az intézmény Zalaegerszegi Innovációs Parkjával, valamint a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó ZalaZone tesztpályával ismerkedett Magyarország bécsi nagykövete. A diplomata úgy véli, az ott zajló kutatás-fejlesztési tevékenység új lehetőségeket jelent a magyar–osztrák kapcsolatrendszerben.

Győr+ 2024.02.14.

Nagykövetet láttak vendégül az egyetemen

Több területen is lát kapcsolódási pontokat a Széchenyi István Egyetemmel Jeroen Vergeylen, Belgium magyarországi nagykövete, aki a győri campuson tett látogatást a napokban. A diplomata pozitívan nyilatkozott az intézmény fejlődéséről és infrastrukturális színvonaláról.

Mireider Máté 2023.03.24.

Az osztrák nagykövetet fogadta a polgármester

Dr. Dézsi Csaba András a városházán fogadta dr. Alexander Grubmayrt, Ausztria magyarországi nagykövetét. A találkozón szóba került a gazdaság és a sport, de azok a fontos osztrák kötődések is, amelyek Győr múltját meghatározták.

Győr+ 2022.12.16.

Az egyetem fejlődésével ismerkedett India budapesti nagykövete

Dinamikusan fejlődőnek látta a Széchenyi István Egyetemet a győri campuson tett látogatásán Partha Satpathy, Indiai budapesti nagykövete, aki tájékozódott az intézmény műszaki-mérnöki területeken felhalmozott tudásáról, valamint vállalkozásokkal meglévő szoros kapcsolatáról.

Győr+ 2022.11.08.

A brit nagykövethelyettes tartott előadást a SZE-n

Az Egyesült Királyság globális térben betöltött szerepéről, hazánk és a szigetország diplomáciai kapcsolatának fontosságáról és a hallgatók jövőjéről is beszélt előadásában Andrew Davidson brit nagykövet-helyettes a Széchenyi István Egyetemen. A diplomata elismerően nyilatkozott az intézmény fejlettségéről.

J. Kovács Andrea 2022.09.01.

Győrbe látogatott a lengyel nagykövet

Sebastien Keciek, a Lengyel Köztársaság magyarországi nagykövete csütörtökön Győrbe látogatott. A fiatal diplomata a II. világháború kitörésének napján a temetőben lerótta kegyeletét az áldozatok előtt. Ezután a Városházán folytatott megbeszélést dr. Dézsi Csaba András polgármesterrel, dr. Pergel Elza és Radnóti Ákos alpolgármesterekkel.

Hirdetés