Az egyetem fejlődésével ismerkedett India budapesti nagykövete

Győr+ Fotó: Májer Csaba József
2022.12.16. 07:26

Dinamikusan fejlődőnek látta a Széchenyi István Egyetemet a győri campuson tett látogatásán Partha Satpathy, Indiai budapesti nagykövete, aki tájékozódott az intézmény műszaki-mérnöki területeken felhalmozott tudásáról, valamint vállalkozásokkal meglévő szoros kapcsolatáról.

Hirdetés

Partha Satpathy, India budapesti nagykövete az idei első félévben kezdte meg budapesti megbízatását. Magyarországra érkezése után rögtön kapcsolatba került a Széchenyi István Egyetemmel, ugyanis az ukrajnai háború kitörése után nagy szerepet vállalt abban, hogy kimenekítse a szomszédos országból az ott tanuló indiai és más nemzetközi hallgatókat. Közülük akkor 121 fiatalt a győri intézmény fogadott be ideiglenesen.

Ez az önzetlen segítség is szóba került azon a látogatáson, amit a nagykövet a Széchenyi-egyetemen tett. Számára dr. Lukács Eszter nemzetközi stratégiai elnökhelyettes mutatta be, miként vált az intézmény kilenc karral és mintegy 13 ezer hallgatóval rendelkező valódi universitassá az elmúlt években. Kifejtette: a nemzetközi hallgatók száma mára mintegy ezerre nőtt, akik a világ csaknem hetven országából érkeztek, és a közel 40 angol nyelvű képzés valamelyikén tanulnak. Az elnökhelyettes beszélt Győr kiváló elhelyezkedéséről – a város három főváros, Budapest, Bécs és Pozsony közelében található –, valamint a befejeződött és folyamatban lévő jelentős infrastrukturális fejlesztésekről, így a győri és a zalaegerszegi tudományos és innovációs parkok építéséről, valamint a győri egészségtechnológiai campus megvalósításáról.

Partha Satpathy különlegesnek nevezte, hogy a Széchenyi István Egyetem magas szintű oktatási-kutatási tevékenységében milyen nagy szerepet játszanak a műszaki, mérnöki, technológiai területek. Hozzátette: kivételesnek számít az intézmény vállalatokkal való szoros partnersége, üzleti fókusza is, ami a magyar és a nemzetközi hallgatók számára számos lehetőséget rejt magában.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

Hirdetés
Kapcsolódó témák: #nagykövet | #Széchenyi István Egyetem |