Földingné Nagy Judit: nem volt kérdés, hogy vállaljam a nagykövetséget!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.04.18. 09:54

A Fuss a struccal! jótékonysági sportesemény mellé örömmel álltak ismert győriek is, a nagykövetek pedig kivétel nélkül vallják, hogy egy jó ügyhöz adni a nevüket számukra megtiszteltetés. Így vélekedik a 27 évig maratoni csúcstartó futóbajnok Földingné Nagy Judit is, aki csütörtökön a Juice-ban invitált mindenkit az április 27-ei rendezvényre.

„Örömmel tettem eleget a szervező dr. Horváth Eszter felkérésének. Hihetetlen, hogy tavaly, már az első alkalommal is tömegeket mozgattunk meg, több mint hatszázan álltak rajthoz a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány támogatása érdekében” – kezdte a beszélgetést a sikerhalmozó tehetség. Földingné Nagy Judit elmondta, hogy bár sűrű az április a futók életében, hiszen egymást érik a versenyek, mégis sokan ragaszkodnak a struccos megmérettetéshez. „Az ismerőseim között is rengetegen akadnak, akik csak azért jönnek az Aranypart II-re, hogy nevezésükkel támogathassák a gyerekeket” – mesélte büszkén Judit a műsorvezetőknek. S bár idén a struccfutáson nem indul nagy távon, mindenképpen ott lesz a rajtnál, sőt, a gyerekek mellé is beáll, hogy így motiválja a fiatalokat és buzdítsa őket arra, hogy minél többet mozogjanak.

„Néha én is rácsodálkozom, hogy milyen régről is vannak kitüntetéseim, emlékeim. Rengeteg befutóéremmel büszkélkedhetek, az újakat ki szoktam tenni a boltba, hogy ezáltal is motiváljam a hozzánk érkezőket, a gyerekek rengetegszer megcsodálják az elismerő érmeket” – árulta el a maratonista legenda.

Nagykövetek gyűrűjében a szervező
Kara Zsuzsanna, F. Nagy Judit, dr. Horváth Eszter, Nagy Balázs és kislánya Panka Luca

A futófesztiválon tavaly egy lélegeztetőgépre gyűjtöttek a szervezők, az eszköz azóta is szolgálja a kicsik egészségét. Idén pedig egy mozgatható, mobil ultrahang készülék beszerzése a cél, ehhez pedig nem kell mást tenni csak nevezni. Aki április 19-ig megteszi az garantáltan egy csoda szép, egyedi éremmel gazdagodik, meg persze a gondolattal, hogy támogathatott egy nemes célt. Természetesen az előnevezés mellett a helyszínen is lesz lehetőség regisztrálni. A futók több távon nevezhetnek, 4, 7, 14 és 21 kilométeres futamokon állhatnak rajthoz a felnőttek, de a legkisebbek is próbára tehetik magukat 1 kilométeren.

A hangulat garantált, a közösségi élményt a Belvárosi Betyárok fellépése fokozza, de a Lurkó Alapítvány is ott lesz a helyszínen, az Aranypart II-n.

A II. Fuss a struccal! fesztivál részleteiről bővebb tájékoztatást a www.gyermekintenziv.hu oldalon olvashatnak, ahol nevezésüket is elküldhetik a jótékony futók!

Korábban a témában: