Nem páváskodunk, segítünk és struccolunk!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.04.02. 12:30

Soha nem esik nehezünkre futócipőt húzni, egy jó ügy mellé állni pedig még inkább nem, a Győr+ Média ugyanis örömmel támogat minden olyan nemes kezdeményezést, mely jótékony célokat szolgál, különösen akkor, ha gyermekekről van szó. A Fuss a struccal! futófesztivál második alkalommal csábítja mozgásra az amatőr és profi sportolókat, hogy saját egészségünkön túl tehessünk másokért, 2024 áprilisában ismét a Gyermek intenzív Terápiáért Alapítvány csöppségeiért.

Tavaly első alkalommal állhattak rajtvonal mögé az érdeklődők, de a gyökerek mélyebbre nyúlnak, hiszen az alapítvány 25 éves fennállása óta, nem ez volt az első akció, mellyel támogatást nyújtottak. „Nagyon sok kampányunk volt, de ilyen korábban sosem. Jöttek a fiatalok és felmerült az ötlet, hogy jó lenne sportolva segíteni, így álmodtuk meg a futófesztivált. Tapasztalatok híján, kétségekkel teli fogadtam a felvetést, de a csapat megnyugtatott, hogy minden feltétel adott lesz és össze fog állni egy olyan közösség, mely egy sikeres rendezvényt kínál Győrben, ahol a család minden tagja jól érezheti magát. Így is lett” – idézte fel büszkén a kezdeteket Juice című műsorunkban dr. Horváth Eszter, az alapítvány kuratóriumának elnöke.

Dr. Horváth Eszter. Fotó: Bajzát Zsuzsi

A szakember kiemelte: egészen szenzációs eredményeket könyvelhettek el 2023-ban, hiszen közel 500 előnevezés érkezett be, a helyszínen pedig további 200 fő regisztrált a távokra. „Tényleg minden szempontból pozitívan zártuk az eseményt, már csak azért is, mert a költségeink levonása után 3 millió forint tiszta bevétel jutott az alapítványnak, illetve a fesztivált követően cégek, vállalkozások további felajánlásokat tettek, így a célként kitűzött 12 millió forint értékű, csecsemők részére is használható lélegeztetőgép beszerzése megvalósulhatott. Az eszközt átadtuk és munkába is állhatott a győri kórház Gyermek Intenzív Osztályán” – tette hozzá a doktornő a keddi találkozón.

2024-ben tehát ennek a nagy sikerű akciónak a folytatását ünnepelhetjük, a vágyak pedig ezúttal sem kisebbek, de a struccfutás egyszer már bizonyított: az álmok az összefogás erejével valóra válhatnak! Természetesen számunkra sem volt kérdés, hogy médiapartnerként minden segítséget megadunk a szervezőknek, sőt, a tavalyihoz hasonlóan a Győr+ Média csapata is felhúzza a futócipőt.

„Idén egy mozgatható, mobil ultrahang készülékre gyűjtünk, amit a műtőben tudunk használni. Nagy a lefedettségi területe Győrben a Gyermek Intenzív Osztálynak és a gyerekcentrumnak egyaránt, sok beavatkozásra kerül sor, sok gyermeket ellátunk a régióból. Számukra lesz az óriási segítség, hogy a kor szakmai színvonalának megfelelően tudunk alvás közbeni érzéstelenítést alkalmazni. Bátrabban és biztonságosabban lehet a műszer által az úgynevezett vezetéses érzéstelenítéseket végrehajtani” – ismertette az idei célokat dr. Horváth Eszter.

A II. Fuss a struccal! versenyre április 15-ig lehet előnevezni, eddig igényelhető az, egy üvegműves által készített, egyedi befutóérem is. A távok változatlanok: a gyerekek 1 kilométeren bizonyíthatnak, a 10 év alattiak külön díjazásban részesülnek. A felnőttek 4, 7, 14 és 21 kilométeres futamokon állhatnak rajthoz, utóbbinál 3 fős csapatokat alkotva, váltóban is lehetőség van az indulásra.

„Ez egy fesztivál, egy közösségi élmény, ahol találkozhatunk és segíthetünk” – emelte ki zárásként a kuratórium elnöke, majd hozzátette, nagyon sok önkéntessel dolgoznak együtt már most is, de szívesen veszik a további segítőket is az eseményen. Egy eseményen, ahol a sport és a jótékonykodás mellett a szórakozás sem maradhat el, a jó hangulatról a Belvárosi Betyárok gondoskodnak majd, de a Lurkó Alapítvány munkatársai is programokkal kedveskednek a helyszínen, az Aranypart II-n, április 27-én szombaton, reggel 8 órától.

A II. Fuss a struccal! fesztivál részleteiről bővebb tájékoztatást a www.gyermekintenziv.hu oldalon olvashatnak, ahol nevezésüket is elküldhetik a jótékony futók!

A dr. Horváth Eszterrel készült beszélgetés már visszahallgatható: