Felvettük a nyúlcipőt, hogy jótékony struccok legyünk!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2023.04.23. 12:15

Több mint 650-en indultak el vasárnap reggel az első Fuss a struccal! elnevezésű jótékonysági futófesztiválon. A lélegzet kampány szenzációs zárórendezvényét a Győr+ Média is támogatta, így nem is volt kérdés, hogy mi is felhúzzuk a nyúlcipőt és hármas váltásban teljesítjük a 21 kilométeres távot. Elfáradtunk, de megérte, hisz az akció célja egy speciális lélegeztetőgép beszerzése.

Csodálatos tavaszi napon, a szervezők már reggel 6-kor az Aranypart II-n sürögtek forogtak, hogy a 9 órási, 1 kilométeres gyerek táv indításakor minden készen álljon. Nem kellett sokat várnia dr. Horváth Eszternek és csapatának, hiszen a nevezők közül sokan már 7 órakor a helyszínen regisztráltak és izgatottan készültek a rajtra.

,,Egyszerűen le vagyunk nyűgözve, hogy ennyi sportolni szerető, jótékonykodó futót sikerült ide csábítanunk. Több mint 650-en indultak, ennyi rajtszámunk volt, de volt aki azt mondta rajtszám nélkül is örömmel indul, hiszen a cél, hogy segítsük a beteg gyerekeket, ez pedig mindent felülír! Büszke vagyok a résztvevőkre és a csapatomra, kollégáimra és a családtagjainkra, mindenkire aki valamilyen formában támogatta a rendezvényt!” – mondta a helyszínen a doktornő, aki gyorsan hozzátette, már biztos, hogy jövő áprilisban is lesz Fuss a struccal!

Több távon indulhattak a futók, a Győr+ Média triója váltásban, a 21 kilométeres távot választotta, s a nyolc nevező közül a negyedik lett. Iván Gábor, cégünk marketingvezetője a kezdetektől szívvel-lélekkel gondozta a kampányt, és ő kezdte a váltófutásunkat is.

Mindig öröm számunkra, ha egy jótékony akciónak a részesei lehetünk, különösen ha gyerekekről van szó. Én is édesapa vagyok, nekem is a lányaim a legfontosabbak. Már reggel nagyon izgultak értem, persze bennem is nagy volt a drukk, s bár elfáradtunk, nem is kérdés, hogy minden percéért megérte” – árulta el Gábor célba érkezését követően.

Galéria: Ács Tamás

A Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány egy 12 millió forint értékű speciális lélegeztetőgépet szeretne vásárolni a befolyt összegből.

A kampánynak Földingné Nagy Judit, Nagy Balázs és Kara Zsuzsanna is az arca volt, mind a hárman a kezdetektől hozzájárultak a rendezvény sikeréhez.Az első hívó szóra igent mondtam már februárban. Fantasztikusan sikerült a mozgósítás, ami köszönhető a nagyköveteknek de Nektek is! Elképesztő teljesítményt nyújtottak a futók, az pedig, hogy ilyen jó hangulatban telt ez a délelőtt az Aranypart II-n az önmagában felemelő” – mesélte Kara Zsuzsanna.

Galéria: Ács Tamás

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #Fuss a struccal! | #futás | #híradó | #jótékonykodás |