Címke: kekszgyári kocka
Hirdetés
Venesz Klaudia 2024.04.25.

Felavatták a Kekszgyár volt igazgatójának emlékoszlopát

Halbritter Mátyásnak, a Győri Keksz- és Ostyagyár egykori igazgatójának állítottak emléket a „Kockánál”. Az időzítés nem véletlen, a köztiszteletben álló vezető nyolcvanadik születésnapját ünnepelné idén.

P. Csapucha Adrienn 2024.04.24.

Újra finom illatok szállnak a kekszgyári kockából

A selyemcukor illata ugyan már nem, de az isteni pékáruk aromája belengi a folyamatosan fejlődő, az utóbbi években látványos átalakuláson átesett Sziget városrészt. Múlt és jelen találkozik, hagyomány, tradíció és tudomány összefonódik, és az egykori kekszgyári kocka némileg visszatér gyökereihez, hiszen az egyetem innovációs parkjában kapott helyet a Pedró Pékség új üzlete, melyet a campusszal közösen hozott létre a vállalat. Az üzlet hivatalos átadóját szerdán tartották.

P. Csapucha Adrienn 2023.05.02.

Hagyományokra épül a jövő kockája

Új mérföldkőhöz ért a győri egyetem Science Parkjának építése. A 6,7 milliárd forintból, kormányzati forrásból megvalósuló projekt emblematikus épületének, az egykori kekszgyári kockának az utolsó panelablakát kedden helyezték be a létesítmény homlokzatába. Az ünnepi eseményen részt vett Szijjártó Péter is, aki úgy fogalmazott: a beruházás is jól példázza, hogy a jövő versenyképes gazdasága Győrben épül.

Győr+ | Fotó: WHB 2022.12.21.

Látványos videón a Kocka átalakulása

A tervek szerint halad a kivitelező WHB a győri egyetem Új Tudományos és Innovációs park 1. ütemének, a Kekszgyári „kocka” épületének átépítési, kivitelezési munkáival, melyeket az év elején kezdtek.

P. Csapucha Adrienn 2022.04.12.

Kísértetiesen különleges a kekszgyári kocka

Látványos fázisához érkezett az egykori kekszgyári kocka átépítése. Az épület a jövőben az egyetem Tudományos és Innovációs Parkjaként funkcionál majd. Hat szinten, több mint 4000 négyzetméteren lesz hely, többek között az egyetem új design képzéseinek is.

Hirdetés