Látványos videón a Kocka átalakulása

Győr+ | Fotó: WHB
2022.12.21. 14:34

A tervek szerint halad a kivitelező WHB a győri egyetem Új Tudományos és Innovációs park 1. ütemének, a Kekszgyári „kocka” épületének átépítési, kivitelezési munkáival, melyeket az év elején kezdtek.

„Az elmúlt időszakban három homlokzaton egyszerre történt a függönyfal építése. Az északi homlokzat készültsége lehetővé tette az állványzat elbontását, így a homlokzati horganyzott-acél függőfolyósó kivitelezése is meg tudott kezdődni. A keleti homlokzaton is elkészült a függönyfal, így ott is hamarosan bontjuk az állványzatot. Elkészültünk az 5. emeleti ráépítéssel is, így az épület mostanra már a valós magasságát mutatja. Jelenleg a tetőszigetelési munkák előkészítése a cél, hogy mihamarabb beázás és huzatmentes épületben tudjuk megkezdeni a belső szakipari munkákat” – tette közzé Facebookon a WHB.

„Mostanra elkészült az a 4 karú monolit vasbeton lépcső, amit azért kellett öt emelet magasan megépíteni, mivel a meglévő 3 karú lépcső nem felelt meg új OTÉK előírásnak, így azt el kellett bontani Végeztünk a „Kocka” épület mellé épülő egység szerkezetépítési munkáival is, januárban ott is megkezdődhet a homlokzatképzés. A timelapse videón a bontástól napjainkig látható az előrehaladás” – részletezi az építkezés menetét a WHB.