Újra finom illatok szállnak a kekszgyári kockából

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.04.24. 21:16

A selyemcukor illata ugyan már nem, de az isteni pékáruk aromája belengi a folyamatosan fejlődő, az utóbbi években látványos átalakuláson átesett Sziget városrészt. Múlt és jelen találkozik, hagyomány, tradíció és tudomány összefonódik, és az egykori kekszgyári kocka némileg visszatér gyökereihez, hiszen az egyetem innovációs parkjában kapott helyet a Pedró Pékség új üzlete, melyet a campusszal közösen hozott létre a vállalat. Az üzlet hivatalos átadóját szerdán tartották.

Szeles Szabolcs alpolgármester méltán lehet büszke arra a városrészre, ahol képviselőként is örömmel látja el nap mint nap a feladatait, Sziget ugyanis az ott megvalósult beruházásoknak köszönhetően új köntöst kapott az utóbbi időszakban. Ennek egyik ékes példája az ikonikus kocka épülete, melyhez sok győrinek fűződik egy-egy kedves története, így Szeles Szabolcsnak is. Az alpolgármester erről is beszélt a Pedró-Inno Pékség és Bisztró szerdai megnyitóján a Győr+ Médiának.

„Nem tudom nem felidézni a gyerekkoromat, mikor itt jártunk belengte a környéket a selyemcukor illata. Itt volt a kekszgyár mintaboltja, ahol a csodafinomságokat, például a specit vagyis a nápolyit is megvásárolhattuk. Van abban valami sorsszerű, hogy megújult ez a terület, hogy ide költözött az egyetem, hogy az innováció középpontja lesz a létesítmény, és, hogy a Pedró Pékség valamint a Széchenyi István Egyetem összefogásának hála újra finomságokat lehet vásárolni” – tekintett múltból a jövőbe az alpolgármester.

Szeles Szabolcs kiemelte: dinamikus fejlődésen megy keresztül ez a városrész is, amit tovább gyarapítanak a campus valamint a vállalatok beruházásai. „Vajda Péternek és családjának a szíve-lelke benne van ebben a projektben. Ráadásul az a társadalmi felelősségvállalás is példaértékű amit képviselnek” – tette hozzá az alpolgármester.

A vállalat egyetemmel köttetett kézfogója akár újabb lehetőségeket is kínálhat a jövőben. „Nagyon különleges ebben a szimbiózisban dolgozni, nagyon innovatív, hiszen a Széchenyi István Egyetem segítségével még jobban elmerülhetünk a vendéglátásban.

Gondoltunk a győriekre és a városba érkező vendégekre, na meg persze a hallgatókra is, így pénteken és szombaton éjfélig vagyunk nyitva, nem kell hazasietni, mindenki jól érezheti magát” – fogalmazott portálunknak Vajda Péter a Pedró Pékség ügyvezető-tulajdonosa.

A közös társulásba mindenki belerakja tudásának legjavát, így a pékség és az egyetem munkatársai egyaránt szerves részei a csapatnak.

„Nemrégiben, egészen pontosan novemberben jártunk itt az innovációs park átadóján és már akkor tudtuk, hogy valami nagy meglepetés készül.

Az egyetem egyébként is az innováció szellemében működik, mindig van valami új elképzelésük, a Pedró Pékség segítségével pedig a hagyomány és tradíció is megjelenik” – ezt már Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő mondta az ünnepségen, ahol a Hoppáré Zenekar fellépését követően a nemzeti szalagot is átvágták a megjelentek.

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt