Címke: jótékonykodás
Hirdetés
Földvári Gabriella 2024.02.16.

Jótékony kőleves főtt a vásárcsarnoknál

Jótékony levesfőzést és levesosztást szerveztek pénteken a győri vásárcsarnokban. A piac néhány zöldség-gyümölcs és húskereskedője a Kőleves című mese alapján összeadta az alapanyagokat és mintegy 300 adag levest készíttettek el a korábbi csarnokbeli lecsófőző verseny győztesével. A leveseket 100 forintért kínálták a piacra látogatóknak, a befolyt összeggel pedig a Lurkó Alapítványt támogatják a jótékony kereskedők.

P. Csapucha Adrienn 2024.02.15.

„Idő kell még, hogy feldolgozzuk ezt a sok élményt!”

Ezerszer ráeszmélünk, hogy mennyire rohan az idő, csak telnek a napok, főleg akkor, amikor valami egészen különleges élethelyzetben vagyunk. Akkor csak megállítanánk az idő rozsdás kerekét, hogy ha csak egy kicsit is, de bent ragadjunk a mámorító pillanatban. Valahogy így vannak ezzel a Tanzán Kaland résztvevői is, akik hosszú útjukról hazatérve, az élmények tengerében ringatózva még mindig nem ocsúdtak fel…

Zombai-Kovács Ákos 2024.02.15.

Piaci levesosztás jótékony céllal

Jótékony levesfőzés és levesosztás lesz pénteken a győri vásárcsarnokban. A piac néhány zöldség-gyümölcs és húskereskedője gondolt egy nagyot, kitalálták, hogy a Kőleves című mese ötletét követve összeadják az alapanyagokat és mintegy 300 adag ízletes levest készíttetnek a korábbi csarnokbeli lecsófőző verseny győztes séfjével. A leveseket jelképes összegért kínálják a piacra látogatóknak, a befolyt összeggel pedig a Lurkó Alapítványt támogatják a jótékony kereskedők.

Herkely Ákos 2024.02.14.

Zenélnek, hogy segíthessenek!

A Hetedik Bekezdés most még öt taggal rendelkező rockzenekar vezetője Károlyi Balázs és legfrissebb tagjuk, Fincziczki Ádám látogattak el a Mélyvízbe kedden este. A Hetedik Bekezdés missziója, hogy zenével, fellépésekkel segítsen embertársain.

Pécskai István 2024.02.13.

Jótékonysági küzdősport-gálára készül a város

Ahogy az elmúlt időszakban megszokhattuk, újabb rangos sporteseménynek ad otthont Győr. Tizenkét ország kiváló ketrecharcosai érkeznek az Audi Arénába, ahol március 30-án jótékonysági nemzetközi küzdősport-gálára kerül sor.

P. Csapucha Adrienn 2024.02.10.

Szőrmókok szombatja a szupermarketben

Győrben jelentős szerepet kap az állatvédelem, mely az önkormányzat mellett köszönhető azoknak az egyesületeknek is, akik nap mint nap energián felül dolgoznak a rászoruló kis kedvencekért. Persze egy kis odafigyeléssel mi is segíthetjük a munkájukat, hogy ezáltal is szebbé tegyük a gazdi nélkül maradt állatok életét. Győrben pedig nagyon sokan örömmel állnak a jótevők népes táborába, szombaton az egyik legforgalmasabb szupermarketben adakozhattak az állatbarátok.

P. Csapucha Adrienn 2024.02.06.

A meghatóan mesés Milo

Már Magyarország, de aztán Európa határait átlépve is egészen lenyűgöző kultúrákkal találkozhat egy utazó, különösen egy kalandor, egy misszó önkéntese, aki azért vág bele egy kalandba, hogy ne csak világot lásson, de mellette ahol csak tud, segítsen. Ilyenek a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének küldöttei is, Tanzánia jótevői. Az adományokkal felszerelkezett csapat egy hete ismerkedik a szegény afrikai országgal, jelenleg épp Miloban tartózkodnak, ahol bőven akad tennivaló.

P. Csapucha Adrienn 2024.02.03.

Elbűvöl Afrika igazi arca

A protokoll programok, majd a tiszteletbeli konzulnál tett látogatás után repülőre szálltak az önkéntesek, a Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének tagjai, hogy missziójuk következő állomásaként belefogjanak egy újabb 11 napos küldetésbe. A Tanzán Kalandot mi is nyomon követjük, jöjjön egy újabb élménybeszámoló, hiszen a jótevők szombaton is tudósítottak, új helyszínükről Miloból, ahol a St Luke's Kórház is található.

P. Csapucha Adrienn 2024.01.29.

Belecsap a kalandba a csodacsapat!

Kun Szilvia, Papp Zoltán, dr. Tóth Zsuzsanna, Pilsits Mária valamint Horváth Gyula, a bűvös ötös, a csodacsapat, akik belevágtak életük egyik legnagyobb kalandjába. A Magyar Vöröskereszt vármegyei szervezetének önkéntesei Tanzániából jelentkeztek élőben, hogy egy gyors helyzetjelentést adjanak arról, hogyan utaztak és mi történt azóta, mióta landolt a gépük az afrikai országban.

P. Csapucha Adrienn 2024.01.27.

Startol a Tanzán Kaland, utazzunk együtt Afrikába!

Egy éves előkészítő munka után, szeretettel, adománnyal és kíváncsisággal felvértezve indul a Magyar Vöröskereszt vármegyei csapatának öt önkéntese Tanzániába. Rengeteg kaland vár a kis delegációra, akikkel képzeletben mi is elutazhatunk, hiszen a Győr+ Média felületein folyamatosan tudósítunk majd az izgalmas, olykor szomorú, máskor szívszorító, vagy éppen megható eseményekről.

Hirdetés