Kara Zsuzsanna: életem a mozgás!

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.04.23. 08:56

Már csak néhány nap maradt a rajtig és idén is elstartol a jótékonysági futófesztivál a Fuss a struccal!, mellyel ezúttal is egy nemes kezdeményezést támogathatnak a kilométereket szelő jótevők. Nem véletlenül álltak a rendezvény mellé azok a nagykövetek, akik tavaly is teljes mellszélességgel támogatták a sportos eseményt, így például a Győri Balett Örökös Tagja, Kara Zsuzsanna is. A balerina kedden a Juice-ba látogatott és szeretettel invitált mindenkit a szombati akcióra.

Aki ismeri tudja, hogy Kara Zsuzsannánál nincs olyan, hogy rosszkedv, a fantasztikus táncművésznek mindig van egy kedves szava, mindig mosolyog, így motiválta a tavalyi esztendőben is azt a több száz profi, vagy éppen amatőr sportolót, akik úgy döntöttek, hogy futócipőt húznak és támogatásukkal, nevezésükkel a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány részére gyűjtenek. A siker pedig nem maradhatott el, ahogy arról a szervező dr. Horváth Eszter portálunknak is többször beszámolt sikerült megvásárolni egy 12 millió forint értékű speciális lélegeztetőgépet, amit azóta is a győri kórházban használnak a legkisebb betegek gyógyításáért.

2024-ben is komoly célt tűztek ki a kezdeményezés megálmodói, ezúttal egy mozgatható, mobil ultrahang készüléket szeretnének beszerezni, amit a későbbiekben a győri Gyermek Intenzív Osztályon és a gyerekcentrumban is tudnak hasznosítani.

„Mindig izgatottan várjuk mi, a szervezők is, hiszen hihetetlen feltöltődés, ahogy több száz ember egy jó ügy érdekében összefog és megmozdul. Tavaly a Nap is értünk sütött, reméljük az előttünk álló szombaton sem lesz másként az Aranypart II-n” – mesélte élményeit a Győr+ Rádióban Kara Zsuzsanna, aki elárulta azt is, hogy bizony több hónapnyi előkészület előzi meg a futófesztivált.

„Az első versenyünk után sok tapasztalatot leszűrtünk. Így idén újdonság, hogy már pénteken lehetőség lesz rajtszámátvételre, 14-19 óráig a Rusty Kávézóba várjuk a nevezőket, így szeretnénk elkerülni a szombat reggeli tumultust. De továbbra is biztatunk mindenkit arra, hogy jöjjön és nevezzen akár a helyszínen, a verseny napján kora reggel és fusson velünk és a struccal, érdemes lesz” – invitált mindenkit a rendezvényre Zsuzsanna. Mint mondta, az is nagy öröm számukra, hogy már közel 500-an előneveztek, de bevallotta azt is, hogy ő maga is rajthoz áll, a 4 kilométeres távot fogja teljesíteni a hétvégi dzsemborin.

„Szerencsére rengeteg cég mellénk állt, így a futáshoz szükséges finomságok is biztosítottak, a rajtszámokat is egy támogatónk készítette, ahogy az egyedi befutóérmet is, de a számítógépes rendszer kiépítését is egy segítőnk vállalta. Újdonság volt idén, hogy a Generációk Háza egy rajpályázatot indított az eseménnyel kapcsolatban, 66 pályamű érkezett be, a zsűrizés megtörtént, minden résztvevő kap egy kis ajándékot, az eredményhirdetést szombaton tartjuk, természetesen ugyancsak a struccfutás helyszínén” – mondta meghatottan a futónagykövet balerina.

Kara Zsuzsanna élete a mozgás, futni izomerősítés és szinten tartás céljából egyaránt szokott. Úgy véli fontos, hogy a sport a mindennapjaink szerves része legyen, hogy “épp testben ép lélek” életet tudjunk élni. „Az egyetem örömfutói tartják majd a bemelegítést, tényleg fantasztikus lesz a hangulat, egy igazi közösségi élmény, melyet kár lenne kihagyni” – zárta a beszélgetést a Győri Balett Örökös Tagja.

A teljes adás már visszahallgatható:

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka