Győri lovag és dáma a lovagrendben

Zombai-Kovács Ákos
2024.05.27. 14:24

Győri lovagot és dámát választott soraiba a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Rend az elmúlt hétvégén. A kórházas lovagok magyarországi parancsnoksága szombaton avatta dámává Hatos Hajnalkát, a Hatos és Társa nyelviskola ügyvezető, tulajdonosát és Németh Gyulát, a Praktiker Kft. értékesítési vezetőjét.

Pénteken és szombaton, Budapesten tartotta nagyszabású lovagi avatási hétvégéjét a Jeruzsálemi Szent János Szuverén Rend. A Budapest-Kelenföldi Evangélikus Gyülekezet templomában avattak új lovagokat és dámákat, akik közé két győri is bekerült. Hatos Hajnalkát, a Hatos és Társa Nyelviskola tulajdonos-ügyvezetőjét, valamint Németh Gyulát, a Praktiker Kft. értékesítési vezetőjét a menekült gyerekek iskolába járását, nyelvtanulását, valamint orvosi ellátásuk költségeinek fedezését segítő, támogató tevékenységük alapján választották a lovagrend tagjainak sorába.

Hatalmas megtiszteltetés és egyben óriási meglepetés is volt számomra, hogy javasoltak, majd be is választottak a Szent János Lovagrendbe, számomra mindig is rendkívül fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, erőmhöz mérten, folyamatosan támogattam és támogatok különböző rendezvényeket, szervezeteket, intézményeket és programokat, vagy biztosítok rászoruló gyerekek számára ingyenes tanfolyamot és nyelvvizsgát, szeretek tenni a közösségért, a közösségekért” – mondta a Győr + Médiának Hatos Hajnalka.

A Szent János Szuverén Rend jelszava: „A hitért, az emberek hasznára”, ennek jegyében választják ki az arra érdemes személyeket is, akiket soraikba fogadnak, akár lovagként, akár dámaként. Mit is lehet ehhez hozzátenni mást, minthogy szívből gratulálunk mindkét győri szakembernek, akik szakmájuk, hivatásuk magas szintű gyakorlása mellett arról sem feledkeznek meg, hogy segítsenek, támogassanak, adakozzanak rászoruló embertársaik javára.