Tavaszi Megtisztulás: jótékony adománygyűjtés Győrben!

Szigeti Sándor Illusztráció: Győr+
2024.04.26. 14:06

Októberben a győri önkormányzat és az Audi Hungaria összefogásával országosan is egyedülálló adományközpont nyílt Adyvárosban, ahova azóta rengeteg felajánlást érkezett. A FOGADÓ most ismét számít a segítőkész emberekre, és tavaszi adománygyűjtést hirdetett!

„A FOGADÓ” névre keresztelt győri adománykezelő központ a Család- és Gyermekjóléti Központ, az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat, valamint az Audi összefogásával jött létre. Az országosan is egyedülálló kezdeményezésnek hála immár hét hónapja első kézből kapnak támogatást helyben a rászorulók.

A FOGADÓ közel 5000 győrinek nyújt kapaszkodót és támaszt a mindennapok során.

A FOGADÓ idei első, húsvéti akciója nagy sikerrel zárult, most pedig Tavaszi Jótékony Megtisztulás néven hirdettek gyűjtést a rászorulóknak. A jó ügyhöz a Győr+ Média médiatámogatóként csatlakozott.

„Ezúttal olyan dolgokat szeretnénk kérni az adományozóinktól, amelyeket otthon is használnak egy tavaszi nagytakarítás során, innen jön az akció elnevezése is. Elsősorban tehát takarítószereket és mosószereket, öblítőt, fertőtlenítőt, valamint tisztálkodó szereket (sampon, tusfürdő, szappan, borotva, fogkrém, fogkefe, dezodor, egészségügyi betét) várunk köszönettel. Ezek ugyanis tipikusan azok a termékek, amelyekre már nem biztos, hogy marad kerete a szerényebb anyagi helyzetű családoknak, ugyanakkor nélkülözhetetlenek” – hívta fel a figyelmet Rákosi-Tóth Rita, a Család-és Gyermekjóléti Központ igazgatója.

„Fontos, hogy az adományozásnak nincs minimum értéke, a legapróbb felajánlásnak is nagyon örülünk. Akár egy tusfürdőt is be lehet hozni, ezekre a mikroadományokra is nagy szükség van, de természetesen cégek nagyobb segítségét is örömmel vesszük. Minden adománynak meglesz a helye és minden felajánlás jó helyre kerül” – tette hozzá Rákosi-Tóth Rita.

Az adományokat ezúttal is az adyvárosi FOGADÓba várják április 22. és május 10. között, a Kodály Zoltán utca 31/A szám alatt, a Kuopio parknál, korábbi Kék Diszkont helyén. Fontos, hogy az adományközpont a hét három napján, hétfőn, szerdán és pénteken tart nyitva, ezeken a napokon adhatók le a felajánlások.

A FOGADÓ nyitvatartása: H: 16.00-18.00, Sz: 13.00-15.30 P: 10.00-13.00
Cím: Kodály Zoltán utca 31/A
Telefon: +36 20 514 2457

Kapcsolódó témák: #adomány | #Fogadó | #jótékonykodás |