Címke: érzékenyítés
Hirdetés
Földvári Gabriella 2024.01.28.

Fóris Norbert: A fogyatékossággal élők érdekeit képviselem

Fóris Norbert 30 éves vak fiatalember, parasportoló, esélyegyenlőségi biztosként dolgozik dr. Dézsi Csaba András polgármester mellett. Norbert születése óta vak, ennek ellenére teljes életet él, négy diplomája van, jelenleg tudományos fokozat megszerzésére törekszik, kiemelkedő eredményeket ér el dzsúdóban, készül az idei paralimpiára és mindent megtesz azért, hogy Győrben a fogyatékkal élők érdekeit képviselje.

Pulai Sarolta 2024.01.24.

Érzékenyítő est Patkás Tamással

Esélyegyenlőség programsorozat részeként a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégiumban tett látogatást Patkás Tamás, vagy ahogy mindenki ismeri "Tomi Rocky" és dr. Dézsi Csaba András polgármester. A közös beszélgetés során a többi között azt mutatták be, miként lehet mozgássérülten élni, dolgozni és sportolni.

Németh Boglárka 2023.06.16.

Érzékenyítő előadás a vakáció előtt

Fóris Norbert és dr. Dézsi Csaba András polgármester, az elmúlt tanévben számos általános- és középiskolát látogattak meg, ahol egy közös beszélgetés során mutatták be miként lehet látássérültként élni, diplomákat szerezni, sportolni és dolgozni. A születése óta vak fiatalember a vakáció előtti utolsó napon a Baross Gábor Középiskola fiataljainak mesélt nem mindennapi életéről.

Németh Boglárka 2023.05.17.

Teljes élet látássérültként is

Újabb általános iskolába, ezúttal a 120 éves Radnótiba látogatott el Fóris Norbert látássérült sportoló, akivel ismét a polgármester, dr. Dézsi Csaba András beszélgetett. Számos általános iskolában hallgatták már meg a diákok a vakon született fiatalember életútját, sikereit vagy épp kudarcait. Fóris Norbert ezúttal is hangsúlyozta: sajnálatra nincs szüksége, csakis elfogadásra. A Radnóti-iskola diákjai nagyon aktívak voltak, rengeteg kérdés érkezett Norbihoz, aki kellő szarkazmussal és humorral válaszolt mindenre.

J. Kovács Andrea 2023.04.26.

Vakon is teljes életet él

Vakrandi, vaktérkép, vakmerőség – szokatlan szavak egy vak ember szájából. Aki végighallgatta Fóris Norbert parasportoló és dr. Dézsi Csaba András polgármester érzékenyítő beszélgetését a Kossuth Lajos Technikumban, nemcsak egy humorral átszőtt előadással gazdagodott, hanem bepillantást nyert egy látássérült fiatalember mozgalmas életébe.

Hirdetés