Érzékenyítő est Patkás Tamással

Pulai Sarolta Fotó: Ács Tamás
2024.01.24. 10:08

Esélyegyenlőség programsorozat részeként a Kossuth Zsuzsanna Leánykollégiumban tett látogatást Patkás Tamás, vagy ahogy mindenki ismeri "Tomi Rocky" és dr. Dézsi Csaba András polgármester. A közös beszélgetés során a többi között azt mutatták be, miként lehet mozgássérülten élni, dolgozni és sportolni.

Patkás Tamás átúszta már a Boszporuszt, a Balatont is jó párszor átszelte, és teljesítette élete egyik legnagyobb álmát is, hiszen a San Franciscóban található Alcatrazból úszott át a Golden Gate híd lábáig kevesebb, mint egy óra alatt.

”Ha elterveztük akkor csináljuk meg, ne adjuk fel, én ennek egy nagy képviselője vagyok. Fontosnak tartom, hogy a fiatalok találkozzanak olyan emberekkel, akiknek megváltozott az életkörülménye. Sok előadást tartottam már Győr városában a fiatalok körében, és mindig sok érdekes kérdést kaptam” – emelte ki a győri parasport nagykövete.

A polgármester, mint az est moderátora minden előadás során igyekszik érdekes momentumokra rávilágítani Tomi Rocky élete kapcsán, hiszen olyan példákat hoz elő, amely minta és motiváció lehet a fiatalok számára.

Így volt ez a mostani alkalommal is, hiszen sok érdekes kérdés és ezáltal hasznos információ hangzott el Patkás Tamás életéről, balesetéről valamint arról, hogy nem létezik lehetetlen, s minden csak akarat és elhivatottság kérdése.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta