A Deák-iskolában folytatódott az érzékenyítő előadások sora

Ficsór Dávid Fotó: MekliZ Fotó
2023.06.08. 12:31

Újabb érzékenyítő előadást tartott dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki ezúttal Patkás Tamás nyíltvízi paraúszóval beszélgetett a Győri Szakképzési Centrum Deák Ferenc Közgazdasági Technikum diákjai előtt.

A városvezető fontosnak tartja a kommunikációt a fiatalokkal is, orvosként pedig nagy tapasztalata van abban, hogyan is kell a nehéz témákat könnyedebbé tenni. „Rocky Tomi” egy vonatbalesetben mindkét lábát elveszítette, azóta pedig olyan sporteredményeket ér el, melyek az épek számára is szinte lehetetlennek tűnnek.

A baleset után nagyjából 20 évvel gondolta úgy, hogy a mindennapok nehézségei mellett keményebb kihívások elé állítja magát. Ekkora jött az úszás ötlete. A Magyar Vilmos Uszodában indult el ezen a nehéz úton, akkor elmondása szerint szinte felborult a medencében. Azóta a szenvedélyévé vált az úszás. A Balatont eddig nyolcszor úszta át, de a Boszporuszt is áttempózta már, sőt legutóbbi teljesítménye, azaz a “menekülő úszása” az Alcatraz-szigeten lévő börtönből bekerült a rekordok közé is. Jelenleg ott van a világ 10 legjobb paraúszója között. A fiataloknak jó példa lehet a sportoló életútja, honnan hova lehet eljutni. Az érzékenyítő előadás ismét nagy hatással volt a nézőkre, akik kérdezhettek is a különleges vendégektől. 

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #előadás | #érzékenyítés | #galéria | #híradó | #paraúszás |