Címke: erdő
Hirdetés
Győr+ 2022.10.24.

Egy igazán különleges iskola az erdő szélén

Van egy különleges iskola a Pannonhalmi-dombság közepén: egy hely, ahol a gyerekek iskolapad és tankönyvek nélkül, tapasztalatok és élmények alapján ismerhetik meg az erdőt. A Győr+ Televízió környezetvédelmi magazinműsorának legújabb adásában Anna és Berci ebbe a ravazdi erdei iskolába látogattak el.

Győr+ 2022.09.28.

Most érdemes gombászni

A csapadékosabb időjárásnak köszönhetően egyre több a gomba, most érdemes szedni és természetesen bevizsgáltatni.

Győr+ 2022.08.31.

Bakonyban kirándulna? Jobb, ha ezt tudja!

A gímszarvas párzásának időszakára 2022. szeptember 1. és október 15. között 16:00 órától 9:00 óráig erdőlátogatási korlátozást rendelt el a Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

Garamvölgyi Imre 2022.08.13.

Jó kezekben vannak a győri fák

A múlt pénteken megjelent törvénymódosítás átalakította, lazította a fakitermelésre vonatkozó szabályokat, tekintettel a tűzifa-ellátásban is kialakuló hiányra és a kereslet megugrása miatt bekövetkező jelentős áremelkedésre. Ennek kapcsán megvizsgálták a Győr területén található erdőséget és a városban élő fák kitermelésére vonatkozó szabályozást.

Győr+ 2022.04.06.

A hétvégén kerül sor a Pannonhalma és Ravazdi Róka Teljesítménytúrára

A Győri Vasutas Természetjáró Egyesület április 9-én, szombaton teljesítménytúrát szervez a Pannonhalmi-dombságban. A túrákon, amelyeket 10, 15, 20, 30, 40 és 50 km-es távokon rendeznek meg, a rajthelyen történő nevezéssel lehet indulni és a kijelölt távon kell végighaladni az ellenőrzőpontok felkeresésével. A célba szintidőn belül kell beérkezni a rajtban kapott igazolólappal.

Tóth Vivien 2021.05.04.

Illegális hulladékot számoltak fel Ikrényben és Téten

Hatalmas mennyiségű, illegálisan lerakott hulladékot számolt fel a Kisalföldi Erdőgazdasági Zrt. a “Tisztítsuk meg az országot!” első ütemének keretében. A társaság eddig közel 200 köbméter illegálisan elhelyezett hulladékot számolt fel a vagyonkezelésen alapuló erdőterületen, Ikrény és Tét közelében.

Szigethy Teodóra 2021.03.29.

A tavasz az erdész legszebb évszaka

Az erdész azért dolgozik, hogy az őt követő generációknak szép erdőt hagyhasson hátra, saját munkájának gyümölcsét ritkán, vagy nem is ízlelheti – így jellemezte Limp Tibor, a Kisalföldi Erdőgazdaság Győri Erdészetének igazgatója saját és munkatársainak hivatását, mikor a rájuk váró tavaszi feladatokról kérdeztük.

Hirdetés