A hétvégén kerül sor a Pannonhalma és Ravazdi Róka Teljesítménytúrára


2022-04-06
A Győri Vasutas Természetjáró Egyesület április 9-én, szombaton teljesítménytúrát szervez a Pannonhalmi-dombságban. A túrákon, amelyeket 10, 15, 20, 30, 40 és 50 km-es távokon rendeznek meg, a rajthelyen történő nevezéssel lehet indulni és a kijelölt távon kell végighaladni az ellenőrzőpontok felkeresésével. A célba szintidőn belül kell beérkezni a rajtban kapott igazolólappal.
Hirdetés

A nevezési díj fejében a szervezők ellátást (italt, zsíros kenyeret és édességet) biztosítanak, emellett a túrát sikeresen teljesítők oklevelet, illetve kitűzőt is átvehetnek a célban. A 15, 30, 40 és 50 km-es „Ravazdi róka körtúrákat” 7 és 9.30 óra, a 10 km-es családi távot 9-11 óra között indítják Ravazdról, a Jegenye Étteremtől. A pannonhalmi 10 km-es túrát Pannonhalma Piactértől indítják a szervezők.

A célba érkezés mindegyik túrán Ravazdon lesz. A túraprogramokat egyébként eső esetén is megrendezik. A távok legnagyobb része felújított turistautakon halad. A nevezőknek útvonalleírást és térképet is biztosítanak. Az ellenőrző pontok egy részében pontőr és pecsételés nem lesz, itt a kihelyezett szúróbélyegzőt kell használni.

,,A túrarendezvény minden évben nagyon népszerű, szép létszámmal szokott lezajlani. A hosszú távokra szükséges az előnevezés, ezekre eddig százötvenheten jelentkeztek. Ennek a háromszorosát várjuk a rendezvényre – mondta Csuka István szervező a Győr+ Médiának. – Azt tapasztaltuk az eddigi túrák során, hogy a rendezvényünknek komoly közösségépítő ereje van, nagyszerű családi program. Éppen ezért bátran ajánljuk mindenkinek, a túra részesei lehetnek a házi kedvencek is. Azt fontos kiemelni, hogy a kutyákat pórázon kell tartani a túra ideje során. Mindenki figyelmét szeretnénk felhívni a természetvédelemre, senki se szemeteljen, óvjuk az erdőt.

Az eseménnyel kapcsolatos tudnivalók a gyvte.hu honlapon olvashatók.

Kapcsolódó témák: #erdő |#természet |#túra |
további programok

Folytatódott a LED-osztás

Az ingyenes LED-osztás Győrben december 8-án is folytatodott az OSP-ben, s csakúgy mint eddig, most is sokan várták a precízen összekészített csomagokat.

részletek

Palkovics László lett a győri egyetem kuratóriumának elnöke

A Széchenyi István Egyetemen az elmúlt két és fél évben sikeresen lezajlott a modellváltás, új működési struktúra, vagyonelemek és vezetők segítik a további fejlődést. Az intézmény ennek köszönhetően nagyobb önállósággal, hatékonyabban, rugalmasabban, saját magára szabott keretek között tudja megfogalmazni és megvalósítani stratégiai célkitűzéseit.

részletek