Anna és Berci zöld világa

Egy igazán különleges iskola az erdő szélén

Fotó: Győr+
Győr+
2022.10.24. 20:45

Van egy különleges iskola a Pannonhalmi-dombság közepén: egy hely, ahol a gyerekek iskolapad és tankönyvek nélkül, tapasztalatok és élmények alapján ismerhetik meg az erdőt. A Győr+ Televízió környezetvédelmi magazinműsorának legújabb adásában Anna és Berci ebbe a ravazdi erdei iskolába látogattak el.

Rajtunk kívül más élőlények is élnek a Földön, akikért felelősséggel tartozunk – ennek felismerésében, tudatosításában is segít az az erdőszéli iskola, amely Ravazdon működik. Az Anna és Berci zöld világa című műsorunk új adásában Bene Zsolt, erdőgazdálkodási előadó is közreműködött, hogy segítségével még többet tudhassunk meg ennek a nem mindennapi iskolának a működéséről és különlegességeiről.

Lovarda, horgásztó, szabadtéri sportpályák, tanterem, étkezde, erdészettörténeti múzeum, méhes ház és szálláshely – ezek mind-mind az intézmény részét képezik.

Ezek közül a méhes ház keltette fel leginkább Berci érdeklődését, meg is ragadta a lehetőséget, hogy kicsit bővebben kérdezősködjön róla Zsolttól. Nagy meglepetésére Berci megtudhatta, hogy ezt az országosan is egyedülálló épületet 2016-ban kapták egy mosonmagyróvári festőművész hölgy adományaként. Ez valóban egy olyan ház volt, ahol a méhek laktak, a kaptáraknak még ma is megvan a helyük, illetve itt dolgozott a méhész is, aki elszedte a mézet, gondozta a méheket.

Még több érdekességért érdemes megnézni az adást, hiszen szó esik például arról is, hogy kik oktatnak az erdei iskolában, kik látogathatnak el oda, milyen programokkal készülnek számukra, milyen élőlényekkel találkozhatunk az erdőben, de a méhes házról is hallhatunk még bőven.

Aki lemaradt volna az adásról, az itt most megnézheti: