Címke: energiahatékonyság
Hirdetés
Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.01.26.

Közel félmilliárdból lesz energiahatékony a Radó

Közel félmilliárd forint kormányzati forrásból újul meg a Radó Tibor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény három épülete. Az intézményekben energetikai fejlesztés zajlik, felújítják a homlokzatokat, kicserélik a nyílászárókat, új radiátorokat helyeznek üzembe és napelemeket is felszerelnek.

Győr+ 2022.12.02.

Ökocímkét kapott a győri távhőszolgáltató

Ismét megkapta a Távhő Ökocímkét a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási igazgatósága. A minősítő védjegyet a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) 2017-ben azzal a céllal vezette be, hogy a fogyasztók számára tájékoztatást adjon a távhőrendszerek környezetre gyakorolt hatásáról. A szolgáltató számára 2022-ben is megítélt Távhő Ökocímkét Milanovich László távhőszolgáltatási igazgató a közelmúltban vette át.

Zombai-Kovács Ákos 2022.10.20.

Radó iskola felújítása: a 3. épületre is megvan a pénz

Jó hírt jelentett be csütörtökön Kara Ákos országgyűlési képviselő, akinek kezdeményezésére már korábban elindult a győri Radó Iskola két épületének, teljes energetikai korszerűsítése. A politikus most azt közölte, hogy az intézmény harmadik épületének felújítására is biztosít forrást az állam. Mintegy 250 millió forintból nem csak esztétikusabbá, de jóval energiahatékonyabbá is válik a József Attila út 56. szám alatti iskolaépület. A munkaterület átadás megtörtént, a fejlesztés pedig jövőre készül el.

Győr+ 2022.10.10.

Listára kerültek az energiahatékony lakások

Átalakulást hoznak a lakáspiacra az új rezsiszabályok, amelyek értelmében az átlag alatti fogyasztású ingatlanokra a kedvezményes áram- és gázdíjak vonatkoznak, az átlag felettieknek magasabb összeggel kell számolniuk. A kereslet pedig eltolódott a takarékosabb, olcsóbban fenntartható lakások iránt, emellett a lakásukat eladásra kínálók is fontosnak tartják, hogy bemutathassák, hogy az átlag alatti fogyasztással rendelkezik az adott ingatlan.

Hirdetés