Címke: energiahatékonyság
Hirdetés
MTI 2023.11.28.

Biztosított Magyarország energiaellátása

Biztosított Magyarország energiaellátása, az öt nagy hazai gáztároló fel van töltve, a rezsivédelmet fenntartja a kormány - mondta Lantos Csaba energiaügyi miniszter éves meghallgatásán az Országgyűlés Gazdasági bizottsága előtt kedden Budapesten.

Győr+ 2023.05.31.

Elkezdődött az okoslámpák tesztüzeme Győrben

Újabb nagyszerű fejlesztést kezdeményezett dr. Dézsi Csaba András, aki a világítás tesztelésére kéri a győrieket. Az Álmos utcában a Malom liget melletti szakaszon elkezdődött a közterületi, LED fényforrások cseréje. A most felszerelt lámpák sokkal energiatakarékosabbak, hosszabb élettartamúak, jobb megoldást kínálnak a korábbi világító testeknél, így minden szempontból megfelelnek a modern kor követelményeinek. Győrben fontos a környezettudatosság, ennek egyik újabb példája a mostani beruházás.

Győr+ 2023.05.31.

Novembertől Győrben is figyelniük kell a lakásvásárlóknak, nehogy ráfázzanak

Novembertől új szabályok vonatkoznak a lakások energiatanúsítványára. Az ingatlanok energiafogyasztásáról is szóló dokumentum a vevők számára különösen fontos lehet a későbbi esetleges viták elkerülése miatt - közölte az ingatlan.com, amely bemutatja, hogy május végén mekkora volt a különbség a felújítandó vagy közepes állapotúként eladásra kínált lakások és a felújított, újszerű állapotú ingatlanok átlagos négyzetméterára között.

Győr+ 2023.05.16.

Bemutatta új autóját a SZEnergy

Tavaly nyáron világcsúccsal nyerte Európa legnagyobb energiahatékonysági autóversenyét a győri SZEnergy Team, amely idén is indul a Shell-Eco Marathonon: a hagyományos városi kisautó kategóriában címvédésre készül, az önvezető versenyen pedig a tavalyi második hely után idén a dobogó legfelső fokát célozta meg.

J. Kovács Andrea 2023.05.14.

Idén is lesz Győri Klíma Expó és Zöld Futás

Bár még távolinak tűnik az ősz, a Környezetvédelmi Osztály munkatársai már a III. Győri Klíma Expóra készülnek – tudtuk meg Herman Etelka osztályvezetőtől.

Mireider Máté 2023.04.20.

Rekordmennyiségű geotermikus hőt termeltek tavaly Győrben

A három termelő és két visszasajtoló kútból, a Bőnyi Hőközpontból és a mintegy 17 km hosszú geotermikus hőszállító rendszerből álló Győri Geotermikus Rendszer az elmúlt évben rekordmennyiségű, több mint 1 millió GJ hőenergiát termelt, melynek két legnagyobb felhasználója Győr városa és az Audi Hungaria Zrt. Ennek alkalmából Gyimóthy Dénes, a PannErgy Nyrt. igazgatótanácsának elnöke emlékplakettet adott át dr. Dézsi Csaba Andrásnak, Győr város polgármesterének, Alfons Dintnernek, az Audi Hungaria igazgatósága elnökének és Németh Zoltánnak, Győr-Moson-Sopron Vármegye Közgyűlése elnökének.

Szöveg és fotó: Pannon-Víz Zrt./Borsi Viktória 2023.02.19.

Biztonságos ivóvízellátás

Tavaly egy energiahatékonysági pályázat keretében társaságunk szőgyei vízműtelepén egy új, nagy kapacitású hálózati szivattyút telepített. Ez a korszerű eszköz közel negyvenéves elődjét váltotta fel, amelyet a telep megépítését követően építettek be és lett Győr és agglomerációja vízellátásának egyik meghatározó alappillére.

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos 2023.01.26.

Közel félmilliárdból lesz energiahatékony a Radó

Közel félmilliárd forint kormányzati forrásból újul meg a Radó Tibor Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Intézmény három épülete. Az intézményekben energetikai fejlesztés zajlik, felújítják a homlokzatokat, kicserélik a nyílászárókat, új radiátorokat helyeznek üzembe és napelemeket is felszerelnek.

Győr+ 2022.12.02.

Ökocímkét kapott a győri távhőszolgáltató

Ismét megkapta a Távhő Ökocímkét a Győr-Szol Zrt. Távhőszolgáltatási igazgatósága. A minősítő védjegyet a Magyar Távhőszolgáltatók Szakmai Szövetsége (MaTáSzSz) 2017-ben azzal a céllal vezette be, hogy a fogyasztók számára tájékoztatást adjon a távhőrendszerek környezetre gyakorolt hatásáról. A szolgáltató számára 2022-ben is megítélt Távhő Ökocímkét Milanovich László távhőszolgáltatási igazgató a közelmúltban vette át.

Zombai-Kovács Ákos 2022.10.20.

Radó iskola felújítása: a 3. épületre is megvan a pénz

Jó hírt jelentett be csütörtökön Kara Ákos országgyűlési képviselő, akinek kezdeményezésére már korábban elindult a győri Radó Iskola két épületének, teljes energetikai korszerűsítése. A politikus most azt közölte, hogy az intézmény harmadik épületének felújítására is biztosít forrást az állam. Mintegy 250 millió forintból nem csak esztétikusabbá, de jóval energiahatékonyabbá is válik a József Attila út 56. szám alatti iskolaépület. A munkaterület átadás megtörtént, a fejlesztés pedig jövőre készül el.

Hirdetés