Címke: életmód
Hirdetés
Győr+ 2024.02.26.

Az energiaital veszélyei

Minden ötödik 10 és 14 év közötti gyerek energiaitallal indítja a napot Magyarországon – derült ki az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet korábbi felméréséből. A magyar kamaszok 78 százaléka fogyaszt energiaitalt, közülük 13 százalék nagy mennyiségben. Gyakran isszák olyan helyzetekben, amikor fokozott figyelemre és koncentrációra van szükség, például vizsgák vagy sportversenyek előtt.

Molnár Zsuzsanna 2024.02.26.

Gyógynövények a böjti időszak alatt

Van, aki most vallási okokból tart böjtöt, hiszen hamvazószerdával elindult egy hosszú böjti időszak, de igazából ma már divat is a böjtölés, az egészséges életmód részévé vált.

Molnár Sarolta, prevenciós és mozgástudományi szakember 2024.02.18.

Újévi fogadalmak – vagy már füstbe ment terv?

Elérkeztünk az új évhez és vele együtt az életmódváltó fogadalmak fő szezonjához. Vajon tudjuk még tartani a fogadalmainkat vagy már feladtuk?

Havassy Anna Katalin 2024.02.11.

Alternatív gyógymódok a nőgyógyászatban

Mivel egyre nagyobb igény merül fel az alternatív gyógymódok iránt, természetesen a nőgyógyászat is igyekszik alkalmazkodni. Egyre több orvos ismeri fel – újra – hogy nem csak a kizárólag a nyugati orvoslás nyújthat segítséget, hanem a természetgyógyászat és egyéb, igazolt módszerek is a nők mellett állnak. Dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyász szakorvossal most belevágunk ebbe a sokakat roppant mód érdeklő témába.

Szigeti Sándor 2024.02.04.

Teamester a belvárosból

Németh Róbertet sokan ismerik, feleségével sokáig vezették a győri Bahiát, majd a 2000-es évek elején elsőként nyitott teaházat a városban. De hogyan lett belőle teamester? – többek között erről is kérdeztük.

MTI 2024.01.27.

A borsmenta az év gyógynövénye

A Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság (MGyT) Gyógynövény Szakosztálya 2024-ben a borsmentát választotta az év gyógynövényének - közölte a szervezet szombaton az MTI-vel.

Ficsór Dávid 2023.12.07.

Világbajnok masszőr

Világbajnok lett a 2023-as szingapúri masszázs világbajnokságon a mosonszentmiklósi masszőr.

Havassy Anna Katalin 2023.12.04.

Változókor utáni vérzés: Mindenképp keresse fel orvosát!

A menopauzáról korábban már írtunk, most pedig a posztmenopauzális vérzésről kell beszélni, amely előfordulhat a változókor után. Ha hasonlókat tapasztalunk, mindenképp keressük fel orvosunkat! A miértekről állandó szakértőnkkel, dr. Börzsönyi Ágnes szülész-nőgyógyásszal beszélgettünk.

Herkely Ákos 2023.12.04.

Egészség és energia

Marton-Tóth Eszter funkcionális táplálkozási és életmód mentor érkezett a Győr+ Rádió stúdiójába. A fiatal, kétgyermekes családanya jókedvűen mesélte el szakmájának misszió jellegét, a hozzá forduló emberek problémáit, általános kérdéseit.

Mihályi Orsi 2023.11.29.

Kék zónákról Molnár Saroltával

Dan Buettner használta először a kék zóna kifejezést, aki a világ azon tájait kutatta, ahol az emberek átlag élettartama magasabb, mint bárhol másutt a világon.

Hirdetés