Címke: dinnye
Hirdetés
Zombai-Kovács Ákos 2022.07.26.

Korábban véget érhet a dinnyeszezon

Idő előtt véget érhet a hazai dinnyeszezon, erről számoltak be a Győr Plusznak Híradónk állandó piaci szakértői. Markó Vendel és Kissné Adrienn azt mondták, a kánikula ugyan jó tesz a minőségnek és a fogyasztásnak, a forróság komoly fejtörést okoz a termelőknek. Bár még csak július második felében járunk, az idei dinnyeszezon már elérte a csúcsát, ezután pedig lassan, de biztosan csökkenni fog a kínálat is. Szakemberek szerint összeérett a dinnye, a szezon csúcsidőszaka pedig lerövidült.

MTI 2022.07.25.

Idejekorán véget érhet a dinnyeszezon

Az extrém hőhullám miatt az idei dinnyeszezon csúcsidőszaka jelentősen lerövidült, a későbbre időzített tételek is korábban érnek be - írta hétfői számában a Magyar Nemzet a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet, a FruitVeb beszámolója alapján.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.08.

Elindult a magyar dinnye szezonja

Idehaza mintegy 2600 hektáron terem görög-, 400 hektáron pedig sárgadinnye, előbbiből körülbelül 130 ezer tonnára, utóbbiból 14 ezer tonnára számíthatunk. A győri Vásárcsarnokban is lehet már magyar földön termett görögdinnyét kapni, az ízletes piros belű egészen jó, 500 forintos kilónkénti árral nyitott.

Zombai-Kovács Ákos 2022.07.01.

Szépen pörgetik a piacot a nyári gyümölcsök

A nyári gyümölcsök pörgetik most a győri piacot, van még cseresznye és meggy is, de ezekben a napokban már a sárga- és az őszibarack a sláger a Vásárcsarnokban.

MTI 2022.05.30.

Várhatóan kevesebb dinnye terem idén

Várhatóan kevesebb dinnye terem idén, de a belföldi fogyasztást ki tudják elégíteni a termelők - közölte a Magyar Dinnyetermelők Egyesülete.

MTI 2022.05.19.

Az idén végre lesz hazai kajszi- és őszibarack

A legtöbb nyári gyümölcsből valamivel jobb termés várható, mint az elmúlt két évben, és jó hír, hogy a tavalyi és a tavalyelőtti hiány után az idén lesz hazai kajszi- és őszibarack, emellett a meggy, cseresznye, szilva is elegendő lesz - írta a Világgazdaság.

Hirdetés