Jön a nyár, a csarnok forgalma is “berobbant”

Szerző és fotó: Zombai-Kovács Ákos
2023.06.13. 09:36

Az évszak terményeinek köszönhetően máris „berobbant” a győri Vásárcsarnok forgalma. A Győr+ Médiának erről számolt be több kereskedő, akik bizakodóak a nyári időszakkal kapcsolatban. Bár az eperszezon a sok eső miatt nagyon rövidre sikerült, megjelent a standokon a cseresznye, a meggy és a barack. Az árak egyelőre még magasak, de a minőség jó, és ha elég termés lesz, gyorsan lejjebb mehet a finom magyar gyümölcsök ára.

„Sajnos a hirtelen jött sok eső miatt nagyon lerövidült a hazai eper szezonja, alig egy hétig volt folyamatosan a standokon jó minőségű és szép eper, most már csak mutatóban tudjuk kínálni sokak kedvencét. De időközben a korai érésű cseresznye, meggy és barack is megjelent, sőt sárgadinnyét is kínálunk, bár ezek ára is viszonylag magas, ez is főleg a kedvezőtlen időjárás miatt” – mondta Kissné Adrienn zöldség-gyümölcskereskedő.

A cseresznye, a meggy és a barack most a sláger, amiből máris sok fogy. „Sokan keresnék még a szép magyar epret, de az idei szezon úgy tűnik ennyi volt, viszont nálunk is beszerezhető már a meggy és a többféle barack, ezek ugyancsak népszerűek, sokan vásárolnak belőlük, még ezen a mostani kicsit magasabb áron is” – fogalmazott egy másik kereskedő, Markó Vendel.

A piacosok többsége bizakodó, a még mindig magas infláció ellenére is erős nyári szezont remélnek. Azt mondják, egyre többen ismerik fel, hogy friss zöldséget-gyümölcsöt nem a multiban érdemes vásárolni. „A nyár mindig jó forgalmat szokott hozni, most is ebben bízunk, ha lesz elég termés, az árak is hamar lejjebb mennek és szerencsére egyre többen ismeri fel, hogy friss zöldséget és gyümölcsöt nem az áruházláncoknál, hanem itt, a csarnokban érdemes beszerezni” – hangsúlyozta Kissné Adrienn.

Kapcsolódó témák: #cseresznye | #dinnye | #eper | #gyümölcs | #meggy | #piac | #vásárcsarnok |